Overig Tips

Zweetgeur in kleding? Met deze tips krijg je de geur snel weg!

zweetgeur in kleding

Ben jij iemand die veel zweet? Dan is de kans groot dat de zweetgeur in je kleding kruipt. In dat geval doe je er goed aan om je kleding zo snel mogelijk te wassen. Op die manier vermijd je hardnekkige zweetlucht in je kleding. Als je het een tijdje in de wasmand laat liggen, dan geef je de bacteriën een zee van tijd om hun werk te doen. Bovendien wordt het ook een stuk lastiger om de bijhorende zweetvlekken te verwijderen. Heb je je kleding toch te lang laten liggen? Geen paniek, met deze tips krijg je de zweetgeur in kleding snel weg!

1. Zweetgeur in kleding: Dettol is jouw beste vriend

Dettol is een wondermiddel. Niet alleen om je huis mee schoon te maken, maar ook om zweetgeur uit kleding te verwijderen. Meng 1/3 Dettol en 2/3 water, en laat je kleding één tot drie uur trekken in dit mengsel. Vervolgens was je het kledingstuk in je wasmachine en ziezo, de zweetgeur is verdwenen! Zelfs gele vlekken, die ontstaan door het zweten, verdwijnen dankzij dit middeltje. Test eventueel met een oud kledingstuk of stof of de kleding niet verkleurt. 

Je kunt ook wat Dettol in een spuitbusje doen en de oksels van het kledingstuk besproeien. Laat dit een avondje intrekken en was het kledingstuk in de wasmachine. Heb je niet veel tijd? Doe een klein laagje Dettol in een wasbolletje met wat water. Plaats dit in de wasmachine en doe zoals altijd een beetje wasmiddel in het wasbakje. Zo, je kleding is weer schoon! 

2. Gebruik soda

Zweetgeur uit kleding verwijderen? Ook soda is een goed middel om de zweetlucht te verwijderen. Laat je kleding minstens een uurtje weken in sodawater en was het vervolgens in de wasmachine. Met slechts één wasbeurt krijg je de zweetlucht er al uit. Met gekleurde was moet je wel opletten want soda kan de kleur aantasten. Je bonte kleding haal je er dus best na een uurtje uit. Witte was mag gerust een nachtje weken. Ook het materiaal is belangrijk. Wol en zijde mag je nooit met soda behandelen. Je favoriete wollen trui maak je dus best met een ander middeltje schoon.

3. Gebruik azijn

Tenslotte kan ook azijn helpen tegen zweetgeurtjes in kleding. En dan bedoelen we natuurlijk geen appelazijn, maar wel keukenazijn. Week je kledingstuk in een emmer met azijn, minstens een uur maar liefst een hele nacht. Het is belangrijk dat je kleding goed doordrenkt is met azijn. Vergeet daarna je kledingstuk niet te wassen in de wasmachine, anders krijg je een sterke azijngeur en dat wil je uiteraard ook niet!

Zo, dit zijn een paar tips om zweetgeur uit kleding te verwijderen. Nog een extra tip om gele vlekken te vermijden: laat je deodorant volledig opdrogen voordat je je kleding aantrekt. Op die manier voorkom je gele vlekken onder je oksels. Veel succes!