Beauty

Zo verberg jij makkelijk jouw puistjes tijdens de feestdagen

puistjes verbergen

De kerstdagen komen eraan en dat betekent dat jij er fabuleus uit wil zien. Ook al zal je dit jaar geen groot publiek hebben, je wil natuurlijk wel shinen. Een puistjes in jouw gezicht kan flink roet in het eten gooien. Gelukkig zijn wij er om deze crisis te verhelpen! Lees dan verder voor de beste tips om een puistje te verbergen.

Doe je elke avond braaf je routine voor gezichtsverzorging? Heb je gezond gegeten? En toch een paar flinke witte koppen in je gezicht? Het leven is helaas niet altijd eerlijk. Gelukkig hoef jij je er niet bij neer te leggen. Als je niet kan voorkomen, kan je altijd nog genezen! Bijvoorbeeld met deze 5 tips om jouw puistje(s) vakkundige te verbergen. 

1. Houd een ijsblokje tegen je puistjes

Een snelle oplossing is om ijsblokjes tegen je puistje(s) aan te houden. Wikkel het ijsblokje eerst in een doek of tissue, anders vriest het vast aan je huid en dit is allerminst prettig. Leg het vervolgend 3 à 4 minuten op je puistje en herhaal dit een paar keer gedurende de dag. Zo zul je zien dat je pijn snel verlicht is en de zwelling vermindert. 

2. Camoufleer met groene concealer

Bij puistjes is er altijd sprake van roodheid. Dé manier om dit te maskeren, is groene concealer of primer. De groene kleur neutraliseert namelijk het rood van je puistjes. Je hoeft niet bang te zijn dat je gezicht helemaal groen uitslaat. Breng er gewoon een normale laag foundation of concealer overheen aan en jouw puistje is verdwenen als sneeuw voor de zon! 

3. Gebruik liever een minerale foundation

Vloeibare foundation is erg vet, waardoor het snel van je puistje(s) afloopt. Zo is de kans groot dat jouw puistje na een uur alweer tevoorschijn komt. Ongeveer het moment dat je nét je tanden wil zetten in de eerste amuse. Zonde! Gebruik dus liever minerale foundation, oftewel foundation in poedervorm. Begin met een dun laagje en bouw op tot het puistje nergens meer te bekennen is.

4. Druppel wat citroen op jouw puistjes 

Citroen droogt je puistje uit, dus dit kan een goede manier zijn om snel korte metten te maken met die ongewenste gasten. Dep simpelweg een beetje citroen op je puistje(s) zonder het af te spelen en klaar is kees! Laat deze truc alleen liever voor wat het is als jij een gevoelige huid hebt. Citroensap werk erg effectief, maar kan de huid ook irriteren. 

5. Ga aan de slag met honing

Honing wordt verwerkt in een heleboel beautyproducten, want het is namelijk een waar wondermiddel. Het goedje doodt namelijk bacteriën en werkt ook nog eens, in tegenstelling tot het meer agressieve citroensap, vocht inbrengend! Smeer een beetje honing op de desbetreffende plekjes of maak zelf een masker waarin je dit product verwerkt. Uurtje laten intrekken, afspoelen met water en je bent klaar voor het kerstdiner!

Met deze tips kan jij hopelijk in volle glorie op het kerstdiner verschijnen. Zo stelen in ieder geval niet jouw puistjes de show, maar juist jouw fabuleuze outfit! Precies zoals het hoort dus!