Beauty

Zo krijg je de strakke kaaklijn die je altijd al hebt gewild

hoe krijg je een strakke kaaklijn

Droom jij van een vlijmscherpe kaaklijn waarmee je een stuk taart zou kunnen aansnijden? Wij en velen anderen met jou, dus je bent niet alleen. Daarom zochten wij drie oefeningen uit die makkelijk thuis kan doen om jouw contouren strakker te maken!

Huh, je gezicht trainen? Ja, het kan! Ook in je gezicht zitten namelijk enorm veel spieren. Om te glimlachen gebruik je bijvoorbeeld al maar liefst twintig verschillende spieren. Tijd om jezelf dagelijks zo’n vijf minuten aan het werk te zetten. Voeg deze oefeningen toe aan je ochtend- of avondroutine om hier een gewoonte van te maken. Zo verdwijnen de kraaienpootjes als sneeuw voor de zon en komt er een vlijmscherpe kaaklijn voor in de plaats! 

strakke kaaklijn

Zeg vaarwel tegen kraaienpootjes

Beginnen er al wat lijntjes te ontstaan naast je ogen? Dat is helemaal niet zo gek, want je gezicht krijgt dagelijks veel te voorduren. Denk aan lachen, praten en je ogen dichtknijpen tegen de zon. Natuurlijk is het belangrijk om deze kraaienpootjes ook te omarmen en te zien als een herinnering aan alle keren dat je de slappe lach had, interessante gesprekken voerde of genoot van een terrasje in de felle zon. Toch snappen we maar al te goed dat je de kraaienpootjes zo veel mogelijk wil inperken. Dit doe je door je duimen naast je ogen te plaatsen. Kijk vervolgens omhoog en duw je duimen zachtjes naar je ogen toe. Knipper vervolgens gedurende vijf seconden met je ogen voor je los laat. Dit herhaal je dagelijks drie keer voor het beste resultaat. Zeg maar dag tegen je kraaienpootjes! 

Een vlijmscherpe kaaklijn krijg je zo

Droom je van een strakke kaaklijn? Dan is er gelukkig een oefening om dit te bereiken! Een flinke onderkin kun je helaas niet wegkrijgen met deze oefening, dat bereik je vooral in de keuken en door voldoende te bewegen. Wil je echter vooral je kaaklijn iets strakker krijgen, dan hebben wij de perfecte oefening voor jou. Til eerst je kin op zodat er een strakke lijn tussen je kin en sleutelbeen te zien is. Draai je hoofd vervolgens naar rechts en kijk gedurende vijf seconden over je schouders naar boven. Herhaal dit drie keer en doe vervolgens hetzelfde naar links. Voor je het weet heb jij een strakke kaaklijn!

wat te doen aan nekpijn

Zo versoepel je een stijve nek

Veel mensen zitten dagelijks uren achter een laptop, wat onder andere funest is voor je nek. Het thuiswerken helpt hier ook niet bij, omdat veel mensen niet meer de juiste (ergonomische) kantoorspullen kunnen gebruiken. Niet alleen is een stijve nek een erg vervelend gevoel, het tekent ook in je gezicht. Tijd om je nek weer soepel te maken met de volgende oefening! Leg je rechterhand op je hoofd en trek je hoofd voorzichtig richting je schouder. Stop wanneer je een trekkerig gevoel aan de linkerkant van je net voelt en houdt dit ongeveer 30 seconden vast. Doe dit vervolgens ook met de andere kant en herhaal dit drie keer. Dagelijks je nek stretchen op deze manier helpt om je nek soepel te houden en zo werk je vervolgens een stuk relaxter!

Door deze oefeningen elke dag te herhalen krijg je mooiere gezichtscontouren en een strakkere kaaklijn. Het kost slechts vijf minuten van je dag, dus deze gewoonte is haalbaar voor iedereen. Plan een vast moment op de dag en voor je het weet wil je niet meer anders!