Overig

Zo kom je van die herfstdip af!

De dagen worden weer korter en grijzer: de herfst is officieel begonnen! Waar sommigen dit seizoen aangrijpen om zich heerlijk terug te trekken op de bank, zorgt het bij anderen voor een somber gevoel. Merk je dat je wat lusteloos wordt van al die regenachtige, grauwe dagen en wil je die herfstdip aanpakken? Wij geven je wat tips waardoor jij je binnen no time weer helemaal happy zult voelen!

Zoek de gezelligheid op met vrienden en familie

Als je te maken hebt met een herfstdipje kan het zijn dat je opeens eigenlijk nergens meer zin in hebt. Het is dan ook ontzettend verleidelijk om tot laat in de middag op bed te blijven liggen en je huis niet uit te komen behalve voor noodzakelijke dingen. Toch raden we aan om niet toe te geven aan deze aandrang! Juist wanneer je jezelf dwingt de deur uit te gaan en samen met familie en vrienden leuke dingen plant, zul je merken dat je snel weer veel meer energie krijgt. Of je nu een avondje uit eten gaat of een lome zaterdag gaan bijkletsen onder het genot van liters thee; je zult merken dat goed gezelschap je goed doet!

Zorg goed voor jezelf: ga naar de sauna

Door goed voor jezelf te blijven zorgen, voel je je ook beter. Leg jezelf dus regelmatig ‘’in de watten’’ door dingen te doen waar jij van ontspant en waar je je goed door gaat voelen. Wat te denken van een bezoekje aan de sauna? Of een middagje shoppen met een goede vriendin, om te eindigen met een kop warme thee onder de veranda? Als je jezelf de tijd gunt om te ontspannen en dingen te doen waar je van geniet, zul je merken dat de herfst ook een heel mooi en knus seizoen kan zijn.

Plan leuke activiteiten waar je naar uit kunt kijken

Soms lijkt het alsof de herfst eeuwig voortduurt – wanneer komt er nu een einde aan? Reikhalzend kijk je uit naar de lente, want dan wordt alles beter, toch?… Zonde! De herfst hoort er nu eenmaal bij; zonder de herfst zouden de lente en zomer toch ook lang niet zo bijzonder zijn? Zie de herfst daarom als een periode die er gewoon bijhoort, en zet je leven niet ‘on hold’ maar plan juist leuke dingen waar je naar uit kunt kijken! Weekendjes weg, gezellige etentjes, quality time met je familie – zo worden de meest grijze dagen lichtpuntjes!