Overig

Zo houd je een detox kuur wél vol! 

detox kuur volhouden

Zit jij eraan te denken om binnenkort even te gaan detoxen? Dan zorg je ervoor dat je de afval- en gifstoffen uit je lichaam verwijdert. Een detox kuur doen kan best lastig zijn, zeker als je het nog niet vaak eerder hebt gedaan. Misschien heb je het wel al eerder gedaan, maar lukt het je maar niet om het goed vol te houden. Benieuwd hoe je een detox kuur goed vol kunt houden? Wij zetten het op een rijtje, dus lees snel verder!

Herhaal je doel voor jezelf

Een detox kuur doe je waarschijnlijk met een doel. Of dit nu is om je lichaam gewoon even te ontgiften of om af te vallen: het is goed om dit doel voor jezelf te herhalen. Je werkt dus echt naar iets toe en dit geeft je meer motivatie om de detox kuur goed af te maken. Wat je ook zou kunnen doen, is om je motivatie ergens op te schrijven. Als je het even lastig hebt, kun je dit er weer bij pakken. Als je weer leest waarvoor je het doet, geeft dit je waarschijnlijk meer motivatie. Als je het lastig vindt om een kuur voor bijvoorbeeld 7 dagen te doen, kun je ook beginnen met een kortere detox kuur. Een detox kuur 3 dagen is bijvoorbeeld ook goed om te overwegen.

Zorg voor voldoende rust

Als je een detox kuur wilt volhouden, is het belangrijk om voor voldoende rust te zorgen. Zorg er dus voor dat je niet te druk bent met allerlei dingen, maar neem ook echt rust. Denk hierbij dus bijvoorbeeld aan een goede nachtrust, verzorging van je lijf en lekker in de buitenlucht zijn. 

Kies de dagen voor de detox kuur ook al voor licht verteerbaar voedsel

Een handige tip die je kunt gebruiken om een detox kuur goed vol te kunnen onthouden, is om de dagen ervoor al te beginnen met licht verteerbaar voedsel. Zo raakt je lichaam hier al een beetje aan gewend en het kan zo makkelijker worden om het goed vol te houden. Eet geleidelijk minder vlees, snoep, chips en snacks. Drink ook een paar dagen voor de detox kuur minder alcohol of koffie.

Bouw na de detox kuur weer langzaam op

Het lijkt misschien verleidelijk om na de kuur meteen weer veel te eten, maar het is aan te raden om het echt langzaam op te bouwen. Neem niet meteen te veel, maar kies juist de eerste dagen voor kleine porties. Je eetpatroon heeft weer even de tijd nodig, dus bouw het langzaam op.

Deze tips hierboven kunnen je erbij helpen om je volgende detox kuur wel goed vol te houden. Het is lang niet altijd makkelijk, maar als je eraan begint is het wel goed om het proberen af te maken. Als je het nog nooit eerder gedaan hebt, kan het handig zijn om vooraf ook wat informatie te lezen over het detoxen. Het heeft zowel voor- als nadelen, dus het is wel goed om te weten waar je aan begint.