Haar

Zo haal je de meeste verzorging uit jouw haarmasker

haarmasker tips

Nu we de koude wintermaanden in gaan, is het extra belangrijk om jouw haar goed te verzorgen. De beste manier om dit te doen is het met een goed haarmasker. Wist je dat de manier waarop je dit haarmasker aanbrengt ook bepalend is voor het effect? Lees snel verder om te leren hoe je een haarmasker het beste aanbrengt!

De gure wind en kou doen best wel wat met de staat van jouw lokken. Zoals je jouw huid extra goed insmeert in de winter, is het ook belangrijk om jouw haar goed te verzorgen. Schaf daarom een haarmasker aan dat bij de eigenschappen van jouw haren past. Hiervoor kun je het beste de drogisterij overslaan en je laten adviseren bij een parfumerie, kapsalon of online kappersspeciaalzaak. Nu horen we je bijna denken: ‘Als ik dan het juiste masker gevonden heb, hoe breng ik deze het beste aan?’ Dat leggen we je haarfijn uit!

Breng het haarmasker aan in deze stappen

Je kan het haarmasker gewoon aanbrengen na jouw wasbeurt in plaats van een conditioner. Zo geef je jouw lokken net een beetje extra verzorging. Doe dat in de volgende stappen:

  1. Smeer een royale hoeveelheid van het masker over de lengte van je en sla je hoofdhuid over. De haren op je hoofdhuid zijn erg jong en hebben geen extra verzorging nodig. Daarnaast loop je de kans dat je haren sneller vet worden wanneer je het masker over hoofdhuid smeert.
  2. Kam met je vingers door je lokken om het masker te verspreiden. 
  3. Wrijf het masker goed in de punten om deze extra te verzorgen en gespleten punten te voorkomen.
  4. Laat het masker minimaal 3 minuten intrekken voor je het uitspoelt. In de tussentijd kan je jouw lichaam wassen, benen scheren of een liedje zingen. 
  5. Spoel het masker tot slot grondig uit met lauwwarm water zodat er geen restjes in je haar achter blijven, anders kan je haar vet en slap aanvoelen. 

Hoe vaak breng je een haarmasker aan?

Een masker is bedoeld als een extra boost aan verzorging voor je lokken. Het is dus niet de bedoeling dat je elke wasbeurt met een haarmasker in de weer gaat. Hierdoor kunnen je lokken té verzorgd worden (ja, dat kan echt!), wat betekent dat je lokken er slap en vet uit gaan zien. Hou het gebruik van een masker daarom liever bij één keer in de week en gebruik de rest van je wasbeurten een conditioner. Heb je erg beschadigd haar? Dan kan je het masker (tijdelijk) wel 2 á 3 keer per week gebruiken. 

Lees dit artikel als je wil weten hoe vaak je jouw haren een wasbeurt hoort te geven!

Haarmasker aanbreng op droog of nat haar?

Veel mensen zweren erbij om het haarmasker aan te brengen op net gewassen haar, omdat shampoo de haarschubben opent en het masker zo beter tot de haren kan indringen. Anderen zijn echter een groot voorstander van het haar op droog haar aanbrengen, zodat je het masker daarna kan uitspoelen met shampoo om te voorkomen dat er resten van het masker achterblijven die jouw haren verzwaren. Zo verlies je volume en worden je haren sneller vet. Voor een extra boost aan verzorging kan je een masker voor het slapen aanbrengen zodat het de hele nacht kan intrekken en je, na het douchen, zachte en glanzende haren hebt in de ochtend. 

Met deze tips heb jij in een mum van tijd zachte, glanzende lokken die de winter met gemak overleven. Is het jou nog niet helemaal duidelijk hoe een masker precies werkt? Lees dan dit artikel om er alles over te leren!