Beauty

Zelf benen waxen? The do’s & dont’s op een rijtje

tips voor benen waxen

Ben je het scheren helemaal zat en op zoek naar een alternatief? Dan is waxen wellicht iets voor jou! Zelf je benen waxen is makkelijker dan je denkt en zorgt daarnaast voor een mooier en gladder resultaat dan scheren. Bij het scheren ontstaan namelijk veel sneller stoppeltjes en komen de haartjes vaak stugger en dikker terug in tegenstelling tot het waxen. Echter kan het de eerste keren een beetje gevoelig zijn, maar dit gevoel zal in de loop van de tijd verminderen. Om het benen waxen wat eenvoudiger te maken, heb ik hier een aantal tips voor jou! 

Voorbereidingen

Als je besloten hebt om over te stappen op waxen, is het verstandig om deze tips voor benen waxen goed door te nemen. Je kunt het beste een paar dagen voorafgaand aan het waxen je huid scrubben. Dit zorgt voor een optimaal resultaat. Alle dode huidcellen worden hierbij verwijderd en de haartjes zullen losser komen te zitten. De haartjes zullen op deze manier makkelijker verwijderd worden tijdens het waxen. 

zelf je benen waxen

Tijd voor het waxen

Als het moment van het benen waxen aangebroken is, is het belangrijk dat je je ontspannen voelt. Ben je bang dat het teveel pijn gaat doen, dan kan je ervoor kiezen eerst verkoeling te geven aan je huid. Hierdoor raakt je huid lichtelijk verdoofd. Zorg er vervolgens voor dat de te waxen zone vetvrij en droog is. Zo kan de wax zich goed hechten aan de haartjes. Om minder pijn te ervaren, kun je een laagje talkpoeder op je huid aanbrengen alvorens je begint met het aanbrengen van de waxstrips. Dit zorgt ervoor dat de wax minder aan de huid blijft plakken. Het is van belang dat de waxstrips met de haargroeirichting mee aangebracht worden en dat de strips tegen de haargroeirichting in losgetrokken worden. Twijfel vooral niet tijdens het verwijderen van de strips om zo min mogelijk pijn te ervaren. 

Na het waxen

Heb je na het waxen nog restanten van wax op je huid zitten, dan kun je deze verwijderen met wat olie. Het is belangrijk dat je vervolgens je huid schoon houdt en dat hitte vermeden wordt. Na het waxen staan je poriën namelijk open en hierin kunnen gemakkelijk ontstekingen ontstaan. Om ingegroeide haartjes te voorkomen kan het helpen om je huid regelmatig te scrubben. Doe dit niet de eerste dagen na het waxen, aangezien je huid dan nog te gevoelig is. Zolang je last hebt van een gevoelige huid, is het raadzaam om geen knellende kleding te dragen om de irritatie te verminderen. 

Met behulp van deze tips voor benen waxen weet ik zeker dat zelf je benen waxen helemaal goed gaat komen en kun je optimaal genieten van je langdurige zijdezachte benen!