Beauty

Wondermiddel baking soda; wat kun je er allemaal mee?

baking soda als gezichtsmasker

Baking soda is een wonderbaarlijk middel dat je kan gebruiken om een hoop kwaaltjes mee te behandelen. Vooral voor huidverzorging schijnt baking soda als gezichtsmasker bijvoorbeeld ideaal te zijn!

Wil jij weten wat de redenen voor het gebruik van een gezichtsmasker zijn? En vooral baking soda in deze zin? Wat alle voordelen zijn van het gebruik van dit wondermiddel lees je hieronder!

Baking soda voor acne

Baking soda is een uitstekend middel voor het behandelen van puistjes, mee-eters en acne. Het is een lichte exfoliant middel dat ervoor zorgt dat jouw dode huidcellen worden verwijderd en jouw poriën worden gereinigd! Dit allemaal terwijl bestaande acne uitdroogt en geneest. Ook heeft baking soda anti-bacteriële eigenschappen die uitslag voorkomen.

Baking soda voor vettig huid

Baking soda kan jouw huid scrubben en vocht onder controle houden. Nadat je baking soda als scrub gebruikt is het altijd verstandig om een moisturiser te gebruiken. Dit komt omdat baking soda een ruwe werking op de huid kan hebben, waardoor het een droge huid kan veroorzaken. Omdat baking soda in sommige gevallen ook voor irritaties kan zorgen, is het verstandig om dit middel niet te gebruiken als je een gevoelige huid hebt.

Baking soda voor het verminderen gezichtshaar

Dit middel kan zelfs gebruikt worden om gezichtshaar te verminderen! Als je baking soda mixt met kokend water heb je een wondermiddel tegen gezichtshaar. Smeer dit elke dag in op je gezicht en je gezichtsharen zullen na verloop van tijd verminderen. De baking soda doet dit door eigenlijk jouw haartjes langzaam bij beetje genoeg te beschadigen, zodat ze er uiteindelijk uitvallen. Deze behandeling is (net zoals de vorige) niet aan te raden aan mensen met een gevoelige huid.

Baking soda als shampoo

Heb je haar dat moeilijk te onderhouden is onder de douche, en waarvoor je veel te sterke chemische shampoo’s moet gebruiken voordat het goed gewassen is? Dan is baking soda voor jou een slimmere, en gezondere oplossing! Baking soda helpt jouw haar schoon te maken en volume eraan toe te voegen zonder alle onnodige beschadigende chemische stoffen die in jouw shampoo zitten!