Fashion

Welke soort schoen kan jij het beste dragen onder een midi jurk of midi rok?

schoenen onder rok

Wanneer de temperatuur weer omslaat en de tijd voor kortere jurkjes weer voorbij is, dan is de midi jurk een mooie overgang. Een midi rok of jurk valt minimaal tot over je knie en soms zelf nog lager. In een overgangsperiode van de zomer naar de herfst is de midi jurk of rok dus uitermate geschikt. Alleen, welke soort schoenen moet jij dragen onder een midi jurk of rok? In dit blogartikel vertellen wij welke schoenen het beste staan onder een midi jurk of rok.

Ga niet voor meerdere kleuren

Als je het wil laten lijken dat je langer bent, kies dan voor een zelfde kleur schoenen als je rok of jurk. Hierdoor is er geen duidelijke scheiding tussen je benen, je voeten, je kleding en je benen lijken langer. Een geschikte optie zijn lange laarzen. Ook kan je dit combineren met overknee laarzen.

Hakken

Wanneer je hakken draagt lijken je benen langer. Dit is al helemaal het geval bij het dragen van een midi jurk of rok. Welke hakken je draagt, maakt niet zoveel uit. Denk bijvoorbeeld aan pumps of overknee laarzen.

Kies voor schoenen met een puntige neus

Wanneer je een midi rok of jurk draagt, kan je het beste kiezen voor schoenen met een puntige neus. Natuurlijk kan je niet altijd hoge hakken dragen, maar schoenen als loafers, brogues en instappers hebben ook puntneuzen. Wil jij meer van je voet laten zien en je benen langer laten lijken? Kies dan voor ballerina’s en loafers.

Vermijd enkellaarzen

Enkellaarsjes geven hetzelfde effect als het dragen van een bandje rond de enkel: je lijkt korter omdat je been wordt onderbroken. Betere alternatieven zijn: ballerina’s, pumps of loafers. 

Vermijd enkelbandjes

Wanneer het lekker weer is in de zomer, draag je liever sandalen in plaats van laarzen. Kies dan voor schoenen zonder een enkelbandje. Deze bandjes ‘breken’ je benen namelijk, waardoor het lijkt alsof ze korter zijn. Wil je toch graag enkelbandjes dragen? Kies dan voor een minder opvallend dun bandje. Overigens zijn nude-kleurige schoenen prima te combineren met bandjes, omdat deze meekleuren met de huid.