Beauty

Wees lief voor je huid in drie stappen

Wees lief voor je huid in drie stappen

Om te zorgen dat jouw huid mooi en zacht blijft, kun je er het beste goed voor zorgen. Hieronder lees je hoe je goed voor je huid zorgt in slechts drie simpele stappen.

Stap 1: Reinig je huid

Je huid wordt de hele dag blootgesteld aan allerlei vuil, zelfs als je heel schoon op jezelf bent. Uitlaatgassen en stofjes in de lucht blijven gemakkelijk aan je huid plakken. Gebruik daarom een goede reinigingslotion- of tonic om je huid schoon te maken. Doe dit iedere dag minstens één keer. Het is ook belangrijk om tijdens het reinigen alle restjes van je make-up weg te halen. Dit voorkomt dat je poriën verstopt raken en dat je bijvoorbeeld geïrriteerde ogen krijgt door restjes mascara en eyeliner. In de winter kun je je huid extra beschermen tegen uitdroging door te kiezen voor een reinigingsproduct op oliebasis.

Stap 2: Weg met dode huidcellen!

Door je gezicht te reinigen haal je al veel vuil weg, maar er blijven altijd dode huidcellen zitten. Je huid ziet er net even wat mooier en gladder uit wanneer je deze dode huidcellen verwijdert. Dit kun je doen door je huid regelmatig te scrubben of een exfoliant te gebruiken. Een exfoliant is een product dat diep reinigt tot binnen in de poriën en dode huidcellen losweekt. Met de verzorging van Clinique, ons favoriete merk, kun je dit eenvoudig zelf doen.

Je zult zien dat deze verzorging snel zijn vruchten afwerpt. Het verwijderen van dode huidcellen maakt de huid niet alleen mooier, maar voorkomt ook verstopte poriën. Zo krijg je dus veel minder last van puistjes! Ook zorgt scrubben ervoor dat je veel minder snel last krijgt van ingegroeide haartjes en stimuleert het de huid om de huidcellen sneller te vernieuwen. Wanneer je huidcellen zich sneller vernieuwen, wordt de structuur van je huid fijner en soepeler.

Stap 3: Bescherm en hydrateer

Met een goede dagcrème sla je vaak twee vliegen in één klap: zo kun je je huid namelijk zowel voeden als beschermen. Als je een crème kiest met daarin een uv-filter, ben je ook gelijk beschermd tegen de gevaren van de zon. Clinique was een van de eerste verzorgingsmerken die deze filters in haar verzorgingsproducten verwerkte. Hun verzorgende crèmes zorgen dus niet alleen dat je huid gehydrateerd blijft, maar ook dat je niet verbrand door de zon en huidveroudering door uv-straling wordt tegengegaan.

Hydrateren doe je niet alleen van buitenaf. Het is ook heel belangrijk om voldoende te drinken. Als je iedere dag 1,5 tot 2 liter water of groene thee drinkt, merk je al gauw resultaat. Je huid wordt gezonder en oneffenheden nemen af.