Beauty

Wat zijn de meest effectieve cosmetische laserbehandelingen?

cosmetische laserbehandeling

Wat is zeer effectief als huidbehandeling en klinkt als een leuke activiteit voor een verjaardagsfeestje op de middelbare school? Laser! Inderdaad, lasers worden al geruime tijd gebruikt voor huidverzorging en meer, heb je bijvoorbeeld weleens gehoord van kalknagels laseren

De bekendste behandeling is een laserbehandeling ontharen, maar laserbehandelingen kunnen ook huidverzorging problemen sneller wegnemen dan een gemiddelde behandeling met zeep en vocht inbrengende crème. Omdat huidlaserbehandelingen wettelijk als medische behandeling worden beschouwd, hebben we besloten om inzicht te krijgen in de verschillende soorten, wat ze doen en voor welke problemen ze goed zijn.

Wat zijn laserbehandelingen?

Laserbehandelingen richten korte, geconcentreerde, pulserende lichtstralen op huidonregelmatigheden om de collageen groei te bevorderen en huidlagen te verwijderen. Ze worden voor allerlei beauty doeleinden gebruikt, van acne littekens en tatoeages tot hyperpigmentatie en rimpels.

Maar voordat we ingaan op de verschillen, laten we de basis doornemen: alle laserlicht behandelingen richten zich op verschillende kleuren in de huid om hun resultaten te bereiken. Wanneer de laserenergie deze doelen vindt, verhitten ze deze om een ​​zeer gecontroleerd ‘letsel’ te veroorzaken aan de huid die de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam stimuleert.

Dus als je een huidlaserbehandeling overweegt, maar eerst wat objectieve achtergrondinformatie wilt, of als je nieuwsgierig bent naar meer opties om de huidverzorgingsproblemen te behandelen, lees dan deze blog goed door!

Ablatieve laser behandelingen

Ablatieve laser behandelingen verbeteren huidtint en textuur, evenals een vermindering van fijne lijntjes en rimpels. Deze behandelingen worden ook vaak gebruikt om wratten, littekens en andere hardnekkige problemen aan de huid te behandelen. Verwacht een uitvaltijd van ongeveer zeven dagen, met roodheid die tot twee weken kan aanhouden. Deze behandelingen zijn verreweg het meest effectief in het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het balanceren of verwijderen van huidverkleuring.

Ze gaan ook gepaard met de langste genezing en herstelperiodes. Met de komst van ‘fractional’-technologie zorgen fractionele CO2-behandelingen voor een iets korter herstel. Door de laserbehandeling te fractioneren, wordt het effect dat de energie levert aan de huid aan het thermische effect van waaruit een snellere genezing wordt geïnitieerd, terwijl kleine gebieden niet worden blootgesteld aan de behandeling.

Effectiviteit: De meest effectieve van alle laserbehandelingen blijft de ablatieve groep. Kooldioxide (CO2) lasers hebben over het algemeen het minste aantal behandelingen nodig om significante verbeteringen te bereiken.

Niet-ablatieve laser behandelingen

Dit soort behandelingen richten zich op zaken als “verkleuring van de huid, waaronder melasma, donkere vlekken, sproeten” en andere vormen van “hyperpigmentatie”. Deze lasers dringen de epidermis binnen in een gefractioneerd patroon, wat gepaard gaat met aanzienlijk kortere genezing. Herstel na fractionele laser is aanzienlijk korter en veel milder dan bij een ablatieve laser behandeling. Patiënten kunnen verwachten dat ze eruitzien alsof ze in de zon hebben gelegen. Daarbij zijn ze dan licht verkleurd of zijn drie tot vijf dagen licht gezwollen.

Let op, want niet-ablatieve lasers zijn ook buitengewoon effectief in het herstellen van jeugdigheid en in de schoonheid van de huid. Dat gezegd hebbende, moeten we hierbij wel vermelden dat een niet-ablatieve fractionele laser behandeling vaak meerdere behandelingen vereist voor de meest effectieve resultaten. Er zijn twee laser golflengte: de 1550nm fractionele laser is effectief bij het behandelen van zeer fijne lijntjes van het gezicht, nek, handen en decolleté en verbetering van de algemene gezondheid van de huid. De laser met golflengte uit 1927 is zeer effectief bij het behandelen van verkleuring van de huid.

We hopen je hiermee een wat beter beeld hebben gegeven van de 2 belangrijkste type laserbehandelingen. We raden je wel altijd aan om met een professional in gesprek te gaan als je een dergelijke behandeling wilt ondergaan!