Fashion

Wat trek je deze kerst aan?

kerstkleding

En wederom gaan we een kerst tegemoet waarbij we niet uit eten kunnen. De Omikron variant van het Corona virus heeft wat dat betreft opnieuw roet in het (kerst) eten gegooid. Dat wil echter niet zeggen dat je er niets speciaals van kunt maken. Ok, als je nu nog een kerst outfit moet gaan kopen kan dat niet meer in de winkel, maar voor exclusieve dameskleding, kun je gelukkig ook online op zoek. Waar je naar op zoek kunt deze kerst. lees je hieronder.

Onze eerste tip is misschien niet wat je zou verwachten, maar aangezien we weer midden in een lockdown zitten: heb je er weleens aan gedacht dat je echt niet de enige bent die op zoek is naar een kerst outfit? Maak hier slim gebruik van, en vraag rond bij je vriendinnen, zussen of nichtjes die ongeveer dezelfde maat hebben. Misschien hebben zij nog wel een kerst outfit in de kast hangen die je mag lenen. En nog beter, misschien kan jij haar dan weer blij maken met jouw kerstjurkje van vorig jaar. Zo heb je allebei iets nieuws om aan te trekken, zonder er geld voor uit te geven.

Nu het vlak voor kerst is, hebben sommige kledingwinkels de feestcollectie al in de uitverkoop. En ook al kun je voor de kerst niet meer de stad ingaan, kijk zeker even bij je favoriete kledingwinkels online. Misschien hangt dat jurkje die je eigenlijk al een aantal weken wilt hebben, nu voor de helft van de prijs in de digitale winkel.

Van iets ouds iets nieuws maken

Pak al je speciale kleding uit je kledingkast er eens bij. Zit er nog iets bij wat je kan vermaken? Maak bijvoorbeeld van je kerstjurkje een nieuwe top, en van die maxi-jurk een mooie jumpsuit. Zo creëer je een nieuwe kerst outfit, die niemand meer herkent! Ben je niet zo handig of heb je geen tijd om het zelf te vermaken? Misschien ken je iemand die het voor je wilt doen, of kan een kledingverstelzaak je helpen.

Rood is natuurlijk de kerst kleur bij uitstek. Hou er wel rekening mee dat je met je knalrode jurk in het oog springt bij anderen.  Rood is namelijk een echte eyecatcher. Let er ook op dat je je make up afstemt met je rode outfit.  Ga je liever voor veilig? Kies dan voor bordeauxrood, of nog veiliger, zwart, ook dat is feestelijk en elegant. De kleur wordt niet voor niets veel gedragen tijdens de kerstdagen.

Verder gelden er over het algemeen geen echte kleur regels dit jaar. Dat betekent dat ook ’typische zomerkleuren’ niet zijn uitgesloten. Het is tenslotte feest, dus fleur de avond op met feestelijke kleuren zoals roze, wit, goud of turquoise. Zeker in een pandemie! Wat je ook aantrekt en wat de dresscode voor de kerst ook is, zorg ervoor dat je outfit aansluit op jouw persoonlijke stijl. Investeer in feestelijke kleding; tijdens de kerstdagen mag je best opvallen. Laat je accessoires stralen en laat je fantasie de vrije loop gaan.

Wees jezelf, ook met kerst

Voor diegene onder ons, die niet zo’n fan zijn van feestjurken en glitterpakjes: draag gewoon lekker je jeans met de feestdagen. Zorg ervoor dat je wel bijvoorbeeld een feestelijk hakje of een metallic schoen eronder draagt, zo maak je het net even anders als normaal. En een mooie blouse of glitter top op de jeans staat ook net even wat feestelijker. Maar, het belangrijkste is, draag waar jij je fijn in voelt. Als je helemaal geen fan bent van glitter en glamour, dan draag je het lekker niet. Wees jezelf, ook met kerst!