Beauty Tips

Wat te doen tegen droge nagelriemen?

wat te doen tegen droge nagelriemen

Eerder schreven we al eens een artikel met tips om je nagels goed te verzorgen in dit artikel gaan we iets dieper in op wat te doen tegen droge nagelriemen. Droge nagelriemen zijn niet alleen vervelend, het ziet er ook minder mooi uit. Ze worden droger door weersomstandigheden, schoonmaakmiddelen en nagellakremovers. Ook wanneer je in huis droge lucht hebt, drogen je nagelriemen verder uit. Je krijgt dan velletjes rond je nagels, die heel verleidelijk zijn om aan te plukken. Wil je hier graag van af? Hieronder leggen we je uit wat te doen tegen droge nagelriemen.

Hoe hydrateer je je nagelriemen?

Hoe hydrateer je je nagelriemen

Wanneer je nagelriemen droog zijn, is het belangrijk deze goed te hydrateren. Dit doe je door regelmatig een goed voedende handcrème aan te brengen. Een andere optie is nagelriemolie. Deze olie is speciaal bedoeld om jouw nagelriemen goed te hydrateren en weer zacht te maken. Masseer de crème of olie goed in. Let wel goed op dat de olie of crème geen alcohol bevat. Dit droogt de huid namelijk juist uit, wat dan weer zorgt voor uitgedroogde nagelriemen.

Hoe krijg je je nagelriemen zacht?

Behalve hydrateren zijn er nog een paar dingen die je kunt doen om je nagelriemen weer zacht te krijgen:

  • Scrub je handen. Door je handen regelmatig te scrubben met een milde scrub, verwijder je dode huidcellen en losse velletjes. Dit maakt je huid gladder en zachter.
  • Verwijder de losse velletjes. Ga hier niet aan trekken, want dan krijg je juist wondjes. Gebruik in plaats daarvan een speciale vellenschaar of een nagelriem knippincet. Smeer je handen na het verwijderen in met een hydraterende crème of olie.
  • Gebruik voedingssupplementen. De conditie van je huid beïnvloedt je niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit. Voedingssupplementen die je huid ondersteunen zijn vitamine B6, B3, B2 en A, zink en jodium. Daarnaast dragen vitamine C en E bij aan de vorming van nieuwe huidcellen en het repareren van beschadigde cellen.
  • Smeer nadat je in bad of onder de douche bent geweest een vette laag zalf op je nagels en nagelriemen. De nagels zijn dan zachter en de vette zalf zorgt ervoor dat er minder vocht uit de nagels verdwijnt.
  • Gebruik even geen nagellak of nagellakremover wanneer je last hebt van droge nagelriemen. Deze drogen je nagels namelijk nog verder uit.

Tips tegen droge nagelriemen

Natuurlijk wil je droge nagelriemen voorkomen. Met deze tips drogen ze minder snel uit:

  • Maak schoon met rubberen handschoenen. Schoonmaakmiddel en water drogen je handen en nagels snel uit. Door de handschoenen te dragen, blijven je handen zacht.
  • Kies nagellakremover zonder aceton. Hoewel het nagellak makkelijk verwijdert, droogt het je nagels en nagelriemen ook extra uit.
  • Probeer je handen niet te vaak te wassen. Kies ook een hydraterende handzeep om het uitdrogen zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Duw niet je nagelriemen terug. Dit kan namelijk leiden tot een beschadiging van de nagel, waardoor deze weer sneller uitdroogt.