Beauty

Wat kan je doen tegen acne?

Wat kan je doen tegen acne

Acné is een vervelend huidprobleem waar iedereen in zijn of haar leven wel een keer mee te maken krijgt. Voor veel mensen beperkt dit zich tot de puberteit, maar er zijn ook mensen die na de periode last blijven houden. Het is dan ook goed om te weten dat er wel degelijk iets tegen acné te doen is. We geven je een aantal tips om acne geen kans te geven.

Reinig je gezicht goed

Om van acne af te komen, of dit zelfs te voorkomen, kan je bijvoorbeeld eens langsgaan bij een dermatoloog. Om van acne af te komen, of dit zelfs te voorkomen, kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een dermatoloog Amstelveen. Een dermatoloog in jouw regio kan je helpen in de strijd tegen ongewenste huidaandoeningen. Maar er zijn ook genoeg dingen die je hier zelf aan kan doen. Een van de belangrijkste tips is om ervoor te zorgen dat je jouw gezicht goed schoon houdt. Hier heb je helemaal geen dure middeltjes voor nodig. Met fris water, of een milde pH-gebalanceerde gezichtsreiniger kom je al een heel eind!

Probeer je gezicht niet te vaak aan te raken

Een van de redenen waarom mensen last hebben van acne, heeft te maken met het feit dat ze hun gezicht vaak aanraken. Je kan dit het beste zoveel mogelijk laten, aangezien je op deze manier namelijk bacteriën overdraagt.

Ga puistjes niet uitknijpen

Een methode die veel mensen gebruiken om acné te verwijderen is door deze uit te knijpen. Dit lijkt effectief, maar dat is het niet. Je zorgt er zo namelijk voor dat bacteriën rond blijven gaan op je huid. Ook kunnen er door het uitknijpen littekens ontstaan en dat zal je toch helemaal willen vermijden. Als je een dermatologie kliniek Amstelveen bezoekt worden er hier nog meer tips over gegeven.

Denk aan je voeding

Voeding is een belangrijke reden voor het ontstaan of verergeren van acne. Voeding waar veel vet of suiker in zit zullen de acné absoluut erger maken. Beter is het om juist gezond te eten en vet en suiker zoveel mogelijk links te laten liggen.

Hydrateer je huid goed

Je huid wordt er vrolijk van om goed gehydrateerd te worden. Je kan hier bijvoorbeeld een moisturizer voor gebruiken, waarmee je ervoor zorgt dat je huid in goede conditie blijft. Op deze manier voorkom je dat er talg ontstaat. Dit is namelijk een van de redenen dat je last krijgt van puistjes. Je hebt voor het hydrateren van je huid overigens echt geen dure producten nodig. De huismerken van de drogist of beauty shop bij jou om de hoek werken over het algemeen net zo goed.