Beauty

Wat is een haarmasker precies?

Wat is een haarmasker precies

Voor veel vrouwen is de exacte werking van een haarmasker onduidelijk. Wat is een haarmasker precies, wat doet een haarmasker en wat is het verschil tussen een haarmasker en een conditioner? In deze tekst worden al deze vragen beantwoord! 

Wat is een haarmasker precies?
Een haarmasker is een product dat gebruikt kan worden na het gebruik van shampoo. De meeste haarmaskers bevatten veel verzorgende ingrediënten en oliën, die je haar voeden en beschermen. 
Het gebruiken van een haarmasker is simpel. Het product moet op nat en schoon haar aangebracht worden. Het is hierbij belangrijk om een haarmasker vooral in de punten aan te brengen, omdat deze het meeste verzorging nodig hebben. Na het aanbrengen moet een haarmasker enkele minuten intrekken in het haar. Na deze minuten moet het masker zorgvuldig worden uitgespoeld met water. 

wat doet een haarmasker

Wat doet een haarmasker en hoe werkt het?
Een haarmasker werkt beschermend voor je haar. Een haarmasker bevat vaak verschillende siliconen, die de haarschubben sluiten en een voedend en beschermend laagje om je haar heen leggen. Dit laagje zorgt voor een mooie glans in het haar. Door het gebruiken van een haarmasker is je haar beter beschermd, bijvoorbeeld tegen droogte of gespleten haarpunten. Het gebruiken van een haarmasker kan er ook voor zorgen dat je haar beschermd is tegen hitte, zowel tegen hitte van stijltangen en föhns als tegen van de zon. 

Een haarmasker is een vrij zwaar product, vanwege de siliconen die het product bevat en het beschermende laagje om het haar heen die het masker veroorzaakt. Daarom is het gebruiken van een haarmasker vooral aan te raden voor vrouwen met droog en beschadigd haar. Een haarmasker is minder geschikt voor vrouwen die luchtig en veerkrachtig haar willen, zij kunnen beter een lichtere conditioner gebruiken. 

Wat is het verschil tussen een haarmasker en een conditioner?
Een haarmasker is niet hetzelfde als conditioner, daarom kan men ook zowel conditioner als een haarmasker gebruiken na het wassen van het haar met shampoo. Het belangrijkste verschil tussen een haarmasker en een conditioner is het percentage water die de producten bevatten. Haarmaskers bevatten een lager percentage water dan conditioners. In verhouding bevatten haarmaskers dus meer bruikbare ingrediënten dan conditioners. Hierdoor zijn haarmaskers vaak dikker en vaster van structuur dan conditioners. 
Het gebruiken van een haarmasker kan een belangrijke aanvulling zijn op haarverzorging. Na het gebruik van een voedende shampoo en een conditioner, kan een haarmasker het haar nog extra voeden en verzorgen. Naar boven