Beauty

Wat gebeurt er tijdens een ooglidcorrectie?

ooglid correctie

Je kunt overwegen om een ooglidcorrectie te nemen wanneer je oogleden erg gaan hangen. Door veroudering verslapt je huid omdat je huid zijn elasticiteit verliest. Hierdoor gaan je oogleden hangen. Met een ooglidcorrectie wordt overtollig huid, vet en/of bindweefsel weggehaald. Maar wat gebeurt er precies tijdens de operatie?

Voorbereiding

Als voorbereiding heb je een gesprek met je behandelend arts. Hier wordt gekeken of een ooglidcorrectie iets voor jou is en krijg je uitgebreide informatie. Daarna wordt de afspraak gemaakt voor de ingreep. Een intake gesprek om hangende oogleden te corrigeren kun je vrijblijvend aanvragen.

Voorbereiding op de operatie

In de meeste gevallen worden beide ogen behandeld om je gezicht symmetrisch te houden. Eerst zal de chirurg je ogen schoonmaken en voorbereiden op de behandeling. Daarna tekent hij je gezicht af en krijg je de verdoving. 

Onderoogleden

De boosdoener bij wallen is meestal overtollig vet, vocht of bindweefsel. Bij een onderooglidcorrectie wordt het overtollige vetweefsel verwijderd. De chirurg snijdt hiervoor je onderste wimperrand open. Hij kan dan het overtollige vet en huid verwijderen of verplaatsen. In ernstige gevallen kan hij ook nog je kringspier inkorten. De chirurg hecht de wond wanneer hij klaar is. De ingreep duurt ongeveer anderhalf uur.

Bovenoogleden

Bij een bovenooglidcorrectie wordt de hangende huid aangepakt. Hangende oogleden kunnen je zicht belemmeren of je een vermoeid gevoel geven. Dat komt omdat je ogen harder moeten werken om open te blijven. De chirurg maakt een snee in de plooi van je bovenooglid en haalt dan het overtollige huid en vetweefsel weg. Hierdoor krijg je je open blik terug en zul je er niet meer zo vermoeid uit zien. De ingreep duurt ongeveer drie kwartier. Wanneer je helemaal genezen bent, zul je het litteken amper kunnen zien omdat deze in de plooi van je ogen valt en dus verborgen is wanneer je je ogen open hebt.