Overig

Waarvoor kun je appelazijn gebruiken?

appelazijn

Appelazijn heeft een anti-bacteriële werking bij verschillende aandoeningen

Appelazijn wordt beschouwd als een oud huismiddeltje voor de preventie en behandeling van verschillende aandoeningen. Het heeft niet alleen een positief effect op de bloedsuikerspiegel. Het dagelijks gebruiken van appelazijn heeft in het verleden zijn diensten bewezen door het immuunsysteem te versterken. Dankzij het antibacteriële effect kan het ook helpen bij een blaasontsteking.

Het gezonde effect van appelazijn is in het verleden bewezen

Degenen die elke dag appelazijn drinken, helpen hun lichaam te voorzien van vitamines, spoorelementen en mineralen. Het versterkt niet alleen het immuunsysteem, maar is ook een ruggensteun tegen hoofdpijn en astma. Daarnaast wordt appelazijn beschouwd als een remedie voor een gezonde huid, haar en nagels.

Appelazijn kan de bloedsuikerspiegel drastisch verlagen

Een appelazijn-kuurtje verlaagt ingrijpend de bloedsuikerspiegel en kan helpen bij de behandeling van diabetes. Bovendien zou appelazijn een helende werking hebben bij hypertensie en de verlaging van het cholesterol niveau. Het dieet zou zelfs de spijsvertering en het metabolisme moeten stimuleren. Hierdoor kan gewichtsverlies worden vergemakkelijkt.

Het antibacteriële effect van appelazijn

Appelazijn heeft een antibacterieel effect waardoor de verspreiding van bacteriën wordt gestopt. Appelazijn helpt bijvoorbeeld bij een blaasontsteking en bevordert genezing bij open wonden.

Het klinkt misschien vreemd, maar het desinfecterende effect van appelazijn is een natuurlijke reiniger die ook kan worden gebruikt als natuurlijke reiniger om kalkaanslag en bacteriën te verwijderen. Zelfs zweetvlekken in kleding kunnen beter worden weggespoeld na voorbehandeling van appelazijn.

Appelazijn bevordert de spijsvertering

Een appelazijn-kuurtje voorkomt dat bederfelijke bacteriën zich verspreiden in de darm. Qua spijsvertering wordt er ook veel andere positieve effecten aan toegeschreven. Een appelazijn-kuurtje helpt tegen maagzuur en het gevoel van volheid in maagzuur gebrek verminderen. Door het gunstige effect op de spijsvertering en het metabolisme kan je het ook als afslankproduct gebruiken.

Enkele praktische tips voor gebruik

Wanneer en hoeveel je appelazijn drinkt, is een kwestie van smaak. De volgende aanbevelingen zijn van toepassing op het gebruik van deze drank:

  • Een glas appelazijn voor ontbijt kan je metabolisme stimuleren
  • Er moet 15 minuten verstrijken tussen het drankje en de maaltijd
  • Als je appelazijn gebruikt voor maagzuur, moet je het na het eten drinken