Sport

Waarom je echt wil stoppen met frisdrank drinken

stoppen met frisdrank drinken

Soms gaat er niets boven een ijskoud glas cola met ijsklontjes op het terras. Of een Ice-Tea met een schijfje citroen. Veel mensen drinken dagelijks (meerdere) glazen van deze zoete drankjes. Zo nu en dan mag natuurlijk, maar vaak frisdrank drinken is niet bepaald goed voor je gezondheid. Naast een heleboel suiker bevat het nog meer stoffen die niet lief zijn voor je lichaam. Lees snel verder waarom je frisdrank beter kan laten staan. 

Het is niet dorstlessend

Je brein zal je soms in het tegendeel laten trappen, maar frisdrank is alles behalve dorstlessend. Misschien wil jij op een warme dag niets liever dan een ijskoud blikje cola opentrekken, maar het is niet het meest gezonde wat je kan doen. De hoeveelheid suikers in frisdrank zorgen namelijk alleen maar dat je meer uitdroogt. Als je een droge keel hebt, kan het tijdelijk helpen. Maar het stilt niet je dorst. Kort daarna wil je dus weer drinken en als je dan wederom kiest voor frisdrank, zit je vast in een onbevredigende spiraal. Doorbreek dit kat-en-muis-spel dus met een verfrissend glas water, dat zal je alleen maar goed doen!

Je krijgt meer energie

De vele suikers is frisdrank worden opgenomen in je bloed. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel, het gehalte van glucose (suiker) in je bloed verhoogt. Dit heeft vermoeidheid en concentratieproblemen als gevolg. Door de chemische verbindingen wordt het hydratatieproces van je cellen verstoort en krijgt je weefsel minder zuurstof. Laat de frisdrank dus staan en ervaar wat een energie je hiervoor terug krijgt!

Je tanden blijven mooi 

Frisdrank is natuurlijk ontzettend slecht voor je tanden. Een van de ongure stoffen in frisdrank zijn de zuren. Deze tasten het glazuur van tanden aan waardoor er sneller gaatjes en infecties optreden. Daarnaast bezorgt het je ook nog eens gele vlekken op je tanden. Hou het dus lekker bij water, dit is neutraal voor je tanden en veroorzaakt dus geen verderf. Of kies voor melk, dit is één van de enige drankjes die zelfs een positief effect heeft op je gebit. Pas trouwens ook op met vruchtensappen, deze zijn voor je gebit net zo funest als frisdrank. 

Afvallen is gegarandeerd 

Mensen hebben het vaak niet door, maar frisdrank is een caloriebom in vloeibare vorm. Één glas cola voegt al gauw 100 calorieën toe aan de teller. Als je dagelijks twee glazen drinkt, zijn dit 1400 calorieën in de week. Als je graag wat kilo’s kwijt wil, is stoppen met frisdrank een makkelijke manier. Verleer de slechte gewoonte om te grijpen naar dit zoete drankje en ga voor een écht dorstlesser als water of thee. In het begin zal het even wennen zijn, maar zodra je over deze hobbel bent, is het een makkelijke manier om structureel minder calorieën binnen te krijgen. Future you zal je dankbaar zijn wanneer je eindelijk weer in die mooie jurk past!

Je hebt minder trek

De verhoging van je bloedsuikerspiegel zorgt dat je meer trek krijgt. Wanneer je veel frisdrank drinkt, heb je dus ook vaker zin om te eten. Frisdrank laten staan is dus een nóg betere keuze dan je misschien zou denken, want zonder dit zoete goedje in je leven kan je ook nog eens veel gezondere eetkeuzes maken. Laat je niet verleiden door Light of Zero varianten, de zoetstoffen in deze drankjes zorgen ook voor extra trek. Gewoon afkicken dus, you can do it!

Het is beter voor je spijtvertering

Bepaalde verbindingen in de frisdrank veranderen de pH-waarde van je damflora en verhogen de overmaat aan zure en gassen. Dit kan problemen met je spijsvertering veroorzaken. Veel verschillende factoren hebben invloed op je spijsvertering, maar frisdrank doet in ieder geval meer kwaad dan je lief is. 

Je huid gaat er mooier uitzien

Frisdrank heeft een slecht effect op de huid. De vele geraffineerde suikers en chemische stoffen versnellen de cellulaire achteruitgang van je huid. In andere woorden ga je er door frisdrank dus ouder uitzien. De impact van frisdrank op je huid is zo groot, dat het vergelijkbaar is met de effecten van sigaretten. Genoeg redenen om het te laten staan dus!

Ben jij klaar om frisdrank definitief uit je leven te bannen? Bouw de hoeveelheid frisdrank langzaam af of stop juist cold turkey met het drinken van deze zoete drankjes. Het zal even wennen zijn, maar uiteindelijk kan je alleen maar blij zijn met deze positieve verandering!