Overig

Waarom fietsen in de winter goed voor je is

Het is zo verleidelijk om tijdens de winter jouw fiets weer op te bergen in de schuur. Al die neerslag die in Nederland valt maakt het nou niet echt verleidelijk om in de winter op je fiets te stappen en naar je werk te gaan. Maar daarnaast merken we ook dat de winter wat met ons humeur doet, de winterdip komt sneller om de hoek kijken dan je denkt. En het klinkt misschien gek dat fietsen helpt tegen die winterdip, maar wij vertellen je in deze blog waarom je juist wél de fiets moet pakken in de winter. Haal jouw fiets daarom maar weer uit de schuur, want na het lezen van deze blog wil je weer iedere dag door de frisse buitenlucht naar je werk. Want zeg nou zelf, in zo’n muffe bus of je auto zitten naar je werk toe is toch minder lekker aan je dag beginnen?

Zeg maar dag tegen je winterdip

Iedereen heeft het wel tijdens de donkere wintermaanden, je humeur is er wat slechter aan toe dan normaal. Dit komt helaas echt door het gebrek aan frisse lucht en zonlicht. Maar de frisse lucht van de winter is ook hartstikke goed voor je. Wanneer jij in de ochtend de deur uit stapt en je de kou in jouw wangen voelt prikken weet je meteen dat je wakker bent. Door dit iedere dag te doen begin jij vrolijker en energieker aan een werkdag.

Er blijft meer geld over

Het openbaar vervoer of benzine voor je auto of scooter kosten natuurlijk behoorlijk wat geld. En een fiets? Ja precies, daar heb je alleen maar kosten aan wanneer je hem aanschaft. Waarschijnlijk heb je al een fiets dus heb je hier ook geen kosten aan. Zorg natuurlijk wel voor goede verlichting en eventueel een kleine fietspomp die je mee kan nemen voor onderweg. Het is snel donker en dan wil jij niet langs de weg komen te staan zonder verlichting of een lege band. En je houdt natuurlijk veel geld over door minder tot geen gebruik te maken van je auto. Stop dit geld in een apart potje, zodat je precies weet wat je bespaart hebt en daar uiteindelijk iets leuks van kan gaan doen!

Geen extra kerstkilo’s voor jou

In de winter is het natuurlijk erg verleidelijk om al dat lekkers te eten. Pepernoten, oliebollen, chocoladeletters en ga zo maar door. Genoeg zoetigheid om lekker van te smullen, alleen werkt dit niet echt bevorderlijk voor de extra kilootjes. Door iedere dag de elektrische fiets te pakken, fiets jij met gemak al die kilometers naar jouw werk heen en weer. Hier word jij dus niet alleen maar energieker van, maar zorg je er dus ook voor dat je geen last hebt van die overtollige kerstkilo’s.