Fashion Tips

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een verlovingsring?

verlovingsring

Een van de moeilijkste dingen om te kopen is je verlovingsring, zeker als je die ook voor je partner moet uitkiezen. Je moet de ringen natuurlijk allebei mooi vinden, ze moeten goed passen, je wil een ontwerp dat je na 20 jaar elke dag gezien te hebben nog steeds mooi vindt en zo zijn er nog tal van zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een verlovingsring. Hieronder enkele zaken waar je op moet letten.

Kies een ring die je allebei mooi vindt

Er zijn natuurlijk tal van opties als het om verlovingsringen gaat. Zo zijn er ringen met briljant, ringen van witgoud, eigen ontwerpen of standaard ringen, en daarnaast nog veel meer dingen waar je aan moet denken. Allerbelangrijkste is natuurlijk dat zowel jij als je partner de ring mooi vinden. Zorg dan ook dat je een goed beeld krijgt van wat je partner graag zou willen. De meeste vrouwen zullen in een relatie, als ze weten dat er een ring aangeschaft gaat worden, hints geven. Je kunt ook samen een soort van moodboard op bijvoorbeeld Pinterest samenstellen om een goed idee te krijgen van wat jullie allebei willen. Het is natuurlijk het leukste om je partner te kunnen verrassen, maar tegelijkertijd ook het moeilijkste bij de aanschaf van een ring.

Verlovingsringen met diamanten

Verlovingsringen met een of meerdere diamanten blijven het populairst, omdat diamanten een van de meest kostbare en duurste stenen zijn, en daarom symbool staan voor iets speciaals. Een diamanten ring koop je niet zomaar voor een verjaardag of eender welke andere gelegenheid. Als je een ring met diamant koopt zijn er 4 zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van de diamant, de zogenaamde 4 C’s: cut (hoe de steen geslepen is), colour (kleur), clarity (helderheid) en carat (karaat). Zorg dat je je hier, bijvoorbeeld online, in verdiept, zodat je weet waar je het over hebt als je een ring met diamant gaat aanschaffen.

Van welk edelmetaal wil je een ring?

Verder moet je op voorhand nadenken over het soort edelmetaal dat je voor je ring wil. De drie opties zijn eigen goud, witgoud en platina, alle drie klassiekers. Roségoud is op het moment ook vrij populair, maar de meeste diamanten staan hier niet mooi bij. Uiteraard kun je ook voor een andere edelsteen gaan, maar voor een trouwring blijven diamanten toch het populairst. De keuze voor een trouwring hoeft trouwens geen definitieve te zijn. Wat we vaak zien is dat mensen voor hun 20ste of 30ste huwelijksverjaardag hun ringen laten versmelten en er dan twee totaal nieuwe ontwerpen van laten maken.

Zorg dat je de juiste maat hebt

Als je je partner ten huwelijk vraagt, wil je dat natuurlijk met de juiste maat ring doen zodat die meteen past. Hoe kom je echter achter die maat? Het makkelijkste is om een ring uit haar sieraden doos te pakken en die mee te nemen naar de juwelier. Zorg wel dat die ring ook aan de ringvinger wordt gedragen en bijvoorbeeld geen pinkring is.

Een waardevol juweel

Cruciaal is dat je verlovingsring een juweel is dat een leven lang meegaat en dat je eventueel door kunt geven aan je kinderen. Een verlovingsring heeft een speciale betekenis en symboliseert de start van iets moois. Dat gaat dan weer over in een huwelijk. Deze ring is minstens zo belangrijk als een trouwring. Ongeacht de prijs die eraan vasthangt, is het emotioneel gezien een bijzonder waardevol juweel.