Haar

Waar moet je op letten als je je haar gaat verven?

haar verven

Je haar verven is allerminst makkelijk. Het lijkt allemaal eenvoudig, tot je het gaat doen. En als je dan je haar gaat kleuren, dan wil je natuurlijk dat dat zo goed mogelijk gebeurd en dat die kleur zo lang mogelijk mooi blijft. Zo kun je je haar het beste eerst behandelen met peroxide, maar dan moet je wel wat zaken in acht nemen. Goede haarverf koop je op barberstore.eu, maar met alleen goede haarverf ben je er nog niet. Lees daarom verder voor alle tricks en tips omtrent het kleuren van je haar.  

Kleur kiezen is erg persoonlijk

Als je je haar gaat verven, moet je eerst wat zaken duidelijk hebben voor jezelf. Welke kleur je kiest is namelijk heel persoonlijk. Heb je bijvoorbeeld een warm gezicht met gele ondertonen, dan kun je het beste kiezen voor warmere haarkleuren. Heb je juist een hele koele (roze/perzik) ondertoon dan kiest men vaak voor koelere haarkleuren. Soms kan het al een hele verandering zijn als je voor highlights of lowlights kiest in plaats van het hele kapsel te kleuren. Overleg met de haarstylist en wees niet bang om eens wat nieuws te proberen.

Ga altijd van je huidige haarkleur uit

Het uitgangspunt als je je haar gaat kleuren is altijd je huidige haarkleur. Wil je je haar donkerder verven of juist lichter? Haarkleuren zijn verdeeld in kleurhoogtes. Dit gaat van kleur hoogte 1 (zwart) t/m 10 (extra lichtblond). Als je je haar voor het eerst gaat verven kun je dit het beste maximaal 2 tot 3 tinten lichter of donkerder verven.

Kleurnuance binnen kleurhoogte

Weet je welke kleur hoogte je wilt? Kies dan een kleurnuance binnen die kleurhoogte. Ga je voor een warme kleur dan kun je bijvoorbeeld kiezen uit: goud (nuance 3), koper (nuance 4), mahonie (nuance 5), rood (nuance 6), bruin (nuance 8). Heb je liever een koele kleur? Kies dan bijvoorbeeld uit: ash (nuance 1), violet (nuance 7), parel (nuance 2), anti-red (groen) (nuance 9)

Controleer je kleurhoogte

Als je je haar al eerder geverfd hebt, is het belangrijk om te controleren welke kleur hoogte je haar nu heeft. Geverfd haar opnieuw verven naar een lichtere tint is niet mogelijk, wil je het haar wat donkerder verven dan is dat geen probleem. Zorg er altijd voor dat je twee dagen voordat je begint met het verven van je haar niet meer je haar gewassen hebt. Hierdoor blijft de hoofdhuid beschermd door de natuurlijke oliën. Doordat je niet je haren wast heb je een natuurlijke beschermlaag tegen de verf.

De hoeveelheid verf

Hoeveel haarverf je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van of je je gehele haar gaat verven of alleen highlights/lowlights of ga je misschien voor de trendy peek-a-boo haartrend? Ook de lengte en de dikte van het haar is een factor. Je kunt er rekening mee houden dat je ongeveer één tube verf nodig hebt bij een haarlengte tot aan de schouder wanneer je al het haar wil verven.

Ben je zover om aan de slag te gaan? Let dan wel op: wij adviseren om de verf binnen 30 minuten na het mengen aan te brengen en zorg dat je je kleding goed afdekt  zodat hier geen verf op kan komen. Die gaat er namelijk niet zo makkelijk vanaf. We hebben dit ook al eerder genoemd: ga vooraf niet het haar wassen: er zit een talglaagje op de hoofdhuid die je huid beschermd tegen de verf.