Beauty

Voor eens en altijd: Welk make-upkwasten gebruik je waarvoor?

Welk make-upkwasten gebruik je waarvoor

Make-up. Voor sommigen is het een hobby, voor anderen een vervelend klusje. De een gaat met full face make up de deur uit, de ander houdt het liever simpel. Met behulp van beautyguru’s, productreviews en make-uptutorials is er al een heleboel informatie te vinden op het wereldwijde web. Het stopt niet bij het vinden van de juiste make-up met de mooiste kleur, én ondertoon, voor jouw huid. Ook de juiste tools zijn heel belangrijk om tot een mooi eindresultaat te komen. Of je nou elke dag een andere make-uplook maakt of met een paar producten de deur uitgaat. Maar wat zijn de juiste tools? Wij vertellen het je voor eens en altijd. Lees snel verder om te ontdekken welke make-upkwasten er zijn en waarvoor je deze kan gebruiken. 

1. De smalle, schuine kwast 

Dit harde, schuine kwastje is heel stug waardoor je er makkelijk strakke lijnen mee kan maken. Veel mensen gebruiken het kwastje voor hun wenkbrauwen, omdat je het zowel kan gebruiken met poeder als gel. Vaak zit aan de achterkant een Spoolie, dat gekke borsteltje waarmee je jouw wenkbrauwen gegarandeerd in model krijgt. Iedere vrouw moet deze kleine vriend dus in haar toilettasje stoppen!

2. De kabuki make-up kwast

Deze make-upkwast in te herkennen aan de grote omvang en, als je een goede te pakken hebt, zachte haren. Perfect om producten aan te brengen die niet heel precies en in een dunnen laag aangebracht worden. Door de zachte haren is het een feestje om hiermee je foundation af te poeder of bronzer aan te brengen over je gezicht en lichaam. Onmisbaar dus!

3. De waaier

Deze kwast in de vorm van een waaier zul je wel vaker gespot hebben, maar waar gebruik je ‘m voor? Niet om jezelf te verkoelen op een warme dag. Wel om highlighter aan de brengen op de juiste plekjes. Door de brede vorm en dunne haartjes kan je het product heel subtiel aanbrengen, waardoor je precies de juiste glans hebt op de plekken die jij wil accentueren!

4. De good old foundation kwast

Foundation kun je op heel veel manieren aanbrengen. Sommigen kiezen ervoor om het gewoon met hun vingers te doen, anderen gebruiken een sponsje. Een manier die zeker vroeger heel populair was, is het gebruiken van een foundationkwast. Je herkent de kwast aan de platte vorm en stevige haartjes. Daardoor kan je vloeibare foundation heel precies aanbrengen op je gezicht en dat is wat je wil, toch?!

5. Het rechte oogpenseel

Als je graag eyeliner vervangt voor een zwoel lijntje oogschaduw, heb je daarvoor een heel precies kwastje nodig. Daarvoor trek je deze vriend uit de kast! Door de harde, rechte haartjes maak je super scherpe lijnen. Zin in een mooie cat eye? Dan is deze kwast jouw vriend!

6. Smudge brush

Dit kwastje is super fluffy, waardoor hij perfect is om oogschaduw te blenden en kleuren in elkaar over te laten lopen. Je herkent de kwast aan zijn ronde vorm, soepelheid en zachte haren. Voorkom harde lijnen en zorg dat je zo’n kwastje in huis hebt!

7. De tapered make-up kwast

Deze kwast is perfect om rode appelwangetjes mee te creëren. Door zijn vorm, breder in het midden en smaller naar boven, kan de kwast perfect mee met de kuiltjes van jouw wangen. Ideaal dus om blush mee aan te brengen!

8. De contourkwast

Als jij een beetje extra diepte in jouw gezicht wil creëren door te contouren, kun je het beste deze kwast gebruiken. De haartjes zijn zacht, maar wel stevig waardoor het product redelijk precies aangebracht kan worden. Door de schuine snede, vormt de kwast precies mee met de lijnen van jouw gezicht. Zo maak je een super strakke contour!

Heb jij deze kwasten al in jouw bezit? Of ren je nu vlug naar de winkel? Een goede basis hebben is heel belangrijk. Investeer daarom in goede kwasten en wees ook lief voor ze! Hou ze regelmatig schoon en gebruik de juiste kwasten voor de juiste stappen. Zo wordt make-uppen een feestje!