Haar

Voor eens en altijd antwoord op de vraag: Hoe vaak hoor je je haar te wassen?

inspirerende blog voor vrouwen

Hoe vaak haren wassen? Dat is een vraag waar de meningen over verdeeld zijn. De één zegt, dat je haren zichzelf reinigen en zweert het haren wassen helemaal af. De ander zegt, dat een keer per week je haren wassen voldoende is. Een volgende zweert bij iedere dag je haren wassen. Wat is te vaak haren wassen?

Hoe vaak haren wassen

Iedere dag je haren wassen of een keer per week je haren wassen, is afhankelijk van je haar, je hoofdhuid en de omstandigheden. Een eenduidig antwoord op de vraag wat te vaak haren wassen is, is dus niet meteen te geven. In de zomer wordt je haar sneller vet, omdat je meer zweet en misschien ook vaker met je handen door je haar gaat vanwege de warmte. In de tropen, waar het vochtig is, heb je ook sneller vet haar.
Vet haar ontstaat doordat je hoofdhuid teveel talg produceert. Talgproductie is afhankelijk van hormonale schommelingen in je puberteit of tijdens de zwangerschap. Ook stress kan van invloed zijn op de talgproductie. Tenslotte heeft ook het gebruik van shampoo invloed op de productie van talg. Als je te vaak je haren wast, wordt de productie van talg gestimuleerd. Zeker als je ook nog eens de shampoo stevig in masseert. Twee tot drie keer per week je haren wassen, is voor de meeste mensen voldoende. In het begin kan je wat last krijgen van vetter haar, maar dat gaat vanzelf over als je hoofdhuid gewend is.

Tips bij het wassen van je haar

Nu je weet hoe vaak je je haren moet wassen, hebben we ook nog een aantal tips over hoe je je haren moet wassen. Kam je haar vooral niet als het nog vochtig is! Als je het kamt als het vochtig is, breekt het makkelijker af, omdat nat haar kwetsbaarder is dan droog haar. Shampoo moet je niet te stevig inmasseren. Je stimuleert op die manier de talgproductie en daardoor wordt je haar weer sneller vet. Nog een tip die je zeker zal verbazen, is dat je eerst conditioner in je haar moet aanbrengen en daarna shampoo. Andersom, dan je waarschijnlijk gewend zal zijn.
Heb je nog meer prangende vragen? Kijk dan vooral verder op dit inspirerende blog voor vrouwen.