Beauty

Volg deze simpele beautytips voor een zuivere en stralende huid

Zuivere, stralende huid

Een zuivere, stralende huid geeft je een jeugdige uitstraling. Helaas is het niet voor iedereen een evidentie. Maar je kan de natuur een handje helpen met een simpel maar uitgekiend huidverzorging regime.

Smeren, smeren, smeren

Hydratatie is key voor een stralende huid. Ook als je een vette of gecombineerde huid hebt, kan je huid lijden aan een vochttekort. Dagelijks een dag- en nachtcrème, die op je huid zijn afgestemd, smeren, is geen overbodige luxe. Om je huidverzorging aan te vullen, kan je een serum gebruiken. Dat versterkt de werking van je dag- en nachtcrème en werkt diep in op je huidcellen. Als je last hebt van onregelmatigheden, kan een serum deze corrigeren en het huidprobleem bij de bron aanpakken.

Reinigen

Een gereinigd gezicht is cruciaal voor een zuivere, stralende huid. De vuistregel is dat je twee keer per dag je gezicht moet reinigen. ’s Ochtends kan je hiervoor de gezichtsreiniging van Clinique gebruiken. Deze reiniger verwijdert de overtollige talg, die zich in de loop van de nacht op je huid heeft opgestapeld, op een zachte manier en zorgt ervoor dat de balans tussen vocht en lipiden wordt behouden.

Met een hoofd vol make-up in je bed kruipen, is vragen om onzuiverheden en andere huidproblemen. Daarom is het belangrijk om ’s avonds alle make-up te verwijderen. Een gezichtsreiniger is niet geschikt om longlasting en waterproof make-up te verwijderen, daarvoor gebruik je een speciaal product, zoals een make-up remover voor gevoelige huid.

Masker

Een masker op tijd en stond is niet alleen een heerlijk me-momentje, het geeft je huid ook een boost. Voor elk huidprobleem bestaat er wel een aangepast masker. Kleimaskers en maskers met houtskool zijn ideaal om onzuiverheden te bestrijden. Met een crèmig masker bied je je huid de nodige hydratatie en een gelmasker brengt een gecombineerde huid in balans.

Hands off

Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: blijf van je gezicht af! Je handen zijn een bron van bacteriën en die wil je niet op je gezicht hebben. Denk maar aan al die voorwerpen die je aanraakt in de loop van de dag. Daarnaast is het ook een slecht idee om te prutsen aan onzuiverheden. Op die manier krijgen bacteriën de kans om huidontstekingen te veroorzaken en dat is wel het laatste waar je op zit te wachten.