Beauty

Verslapen? Hier een aantal snelle make-up tips

snelle make-up tips

Het gebeurt ons allemaal wel eens. Je ligt nog zo lekker, de wekker gaat en die druk je gewoon weer uit. Een tijdje later kom je erachter dat je je verslapen hebt en dat je er echt niet goed uitziet. Hoe kom je dan toch zonder een slaperig gezicht op je werk, op school of bij de kinderopvang? Daarvoor hebben we een aantal snelle make-up tips verzameld, zodat jij toch helder en fris op je afspraak verschijnt. 

1. Breng niet teveel make up aan 

Je hoort wel eens de kreet: ”Less is more”. Dat is zeker het geval als je ’s morgens in tijdnood bent en je make-up nog moet doen. Snel opmaken lukt het best als je je beperkt tot de basis. Kies dus voor: mascara, eyeliner, lipstick en highlighter. Ga niet staan twijfelen welke van de vijf lipsticks je nu weer eens op zal doen, maar neem gewoon de eerste de beste. 

2. Kies voor twee- in- een- producten 

Het is erg handig om, als je haast hebt, een make-up te kiezen die meerdere uitwerkingen heeft. Kies bijvoorbeeld voor een twee- in- een poeder. Met een dergelijk combinatieproduct heb je de dekking van een foundation en de lichtheid van een poeder. Uiteraard zijn er nog veel meer van deze twee- in- een- producten die ervoor zorgen dat je door snelle opmaken toch verzorgd vertrekt. 

snel opmaken

3. Maak gebruik van het effect van highlighter 

Highlighter is echt een ideaal product dat past bij de snelle make-up tips. Een mooie highlighter kun je namelijk op veel plekken van je gezicht aanbrengen. Daarbij zorgt het direct voor een open en heldere blik. Breng bijvoorbeeld een beetje highlighter aan in de ooghoeken en op je cupidoboogje. Je zult verbaasd staan welk snel effect dit op je gezicht heeft. 

4. Leg je make- up van te voren klaar 

Als je je verslapen hebt, kom je tijd tekort, maar ’s avonds voor je op bed gaat, heb je vast tijd genoeg. Je kunt dan heel goed je make- up spulletjes alvast klaar leggen voor de volgende morgen. Dat scheelt een heleboel gegraai in de make-up tas en je kunt je snel opmaken. Het beste kun je een paar leuke bakjes kopen of een mooie beautycase. 

5. Droogshampoo is altijd gemakkelijk 

Je hebt natuurlijk geen tijd meer om te douchen als je je verslapen hebt. In dat geval is droogshampoo een echte snelle uitkomst. Je sprayt de droogshampoo in je haar en laat het even intrekken. Vervolgens borstel je je haar weer helemaal zoals jij het wilt hebben. Droogshampoo is een uitstekend middel om je haar snel in model en in de juiste textuur te brengen. 

6. Lipstick is altijd handig 

Een van de snelle make- up tips is het aanbrengen van lipstick. Hierdoor lijkt het al heel snel alsof je heel veel aan je make-up hebt gedaan. Dit is al helemaal het geval als je voor een knallende kleur kiest (bijvoorbeeld felrood). Maar een mooie matte nude lipstick doet het ook altijd goed.