Fashion

Van boots tot sneakers, de plateauzolen zijn terug van weggeweest

De modewereld 

De modewereld staat niet stil en ontwikkeld zich continu. Een opmerkelijke trend in de modewereld is dat de modellen schoenen die vroeger onderwerp van gesprek waren nu weer helemaal hip beginnen te worden. Alsof ze weer terug zijn van weggeweest. Als we het hebben over schoenentrends 2019 dan kunnen we vaststellen dat plateauzolen voor dames weer terug zijn. Van dames sneakers tot boots, plateauzolen zijn meer en meer populairder aan het worden. Het is heel erg belangrijk om op de hoogte te zijn van de recente ontwikkelingen die zich voordoen en het onderwerp schoenentrends 2019 laat zeker zijn licht schijnen op groeiende interesse in plateauzolen. 

Wat zijn plateauzolen? 

Aan de naamgeving kan er al een beeld worden gevormd hoe de vork in de steel zit. De schoenzool van een plateauschoen is namelijk een stuk dikker waardoor de drager ervan qua lengte langer lijkt dan ze zelf in het echt is. Deze modellen worden meer in verband gebracht met de “hippie periode” of de “jaren 1970”. In die periode waren de plateau schoenen enorm populair. De modellen schoenen geven je een frisse look en mag gerekend worden tot hip and happening, ze zijn terug van weg geweest. Tijdens modeshows zijn de plateau schoenen ook te bezichtigen. Modellen pronken al te graag met plateau schoenen om hun prestaties op de rode loper te optimaliseren. 

Voordelen en Trendy look! 

Er zijn verschillende modellen plateau schoenen. Allemaal hebben ze maar één kenmerk en dat is de aparte en opvallende uitstraling die het de dragers bezorgen. Er zijn ook hakken die ook een plateau concept in zich hebben. Vrouwen die wat langer willen voorkomen dan ze zijn vinden in plateau schoenen de beste oplossing. Het is dus ook de ideale damesschoen voor de wat kleinere dames onder ons. |
Doordat deze schoenen een super trendy karakter hebben, brengt dit met zich mee dat het iedere vrouw staat. Los van een langere lengte die een plateauschoen je biedt zijn er ook andere voordelen die het met zich meebrengt. De zolen van een plateauschoen zorgen namelijk ervoor dat je tijdens de winter niet zo gauw last zal hebben van koude voeten. Een ander voordeel is dat plateau schoenen in combinatie met welke type kleding je dan ook uitkiest perfect meegaat. Zoek je dus inspiratie om iets nieuws uit te proberen, dan zijn plateau schoenen een perfecte alternatief om je daarbij te helpen. Het komt allemaal op neer dat de plateauschoenen nu in zijn en veel voordelen met zich meebrengt, maar boven alles ervoor zorgt dat je super trendy eruit ziet.