Tips

Tips voor een mooie huid

littekencreme

Wil niet iedereen die altijd stralende, gave en egale huid? Toch zorgen externe factoren, en ja, ook de leeftijd, dat onze huid het bij momenten zwaar te verduren krijgt en dat laat zichtbare sporen na. Dat kunnen pigmentvlekken, kleine adertjes of littekens zijn. Omdat we ons perfect kunnen voorstellen dat je die sporen liever niet ziet verschijnen of ze toch liefst zo onzichtbaar mogelijk maakt, geven we je graag enkele handige tips mee.

Handige tips voor een stralende huid

Voor een stralende en mooie huid is het belangrijk al aan een goede verzorging te werken nog lang voor de eerste tekenen, zoals rimpels, zichtbaar worden. Doorbloeden, hydratatie, bescherming, massage en een kwalitatieve littekenzalf helpen je alvast al een heel eind op goede weg.

Goede doorbloeding

Een goede doorbloeding is voor het hele lichaam van het grootste belang en hoewel iedereen dat wel weet, wordt er toch nog steeds te weinig aandacht besteed aan de doorbloeding van de huid. Toch is een gezonde en mooie huid in de eerste plaats een huid waar de doorbloeding optimaal is. Je gezicht wassen met warm water en op tijd en stond een deugddoende gezichtsmassage vormen hier een essentieel onderdeel van je verzorging in.

Voldoende hydratatie

Om je huid mooi te houden, moet je die voldoende hydrateren. De beste manier om dit te doen is door gebruik te maken van vochtmaskers, vocht-inbrengende serums en warme kompressen die je een tijd op je huid laat inwerken. Eenmaal de huid voldoende gehydrateerd is, zal die ook in staat zijn om bijvoorbeeld crèmes en littekenzalf beter op te nemen voor nog betere resultaten.

Optimale bescherming tegen de zon

Hoe leuk het ook is om van dat zalige zonnetje te genieten, het kan je huid schade toebrengen die je liever niet toelaat. De UV stralen die de zon produceert versnellen het verouderingsproces en werken dus zo het ontstaan van rimpels voor een groot stuk in de hand. Genieten van het zonnetje mag, maar doe dit dan wel pas na het aanbrengen van een goede zonnecrème die je huid optimaal tegen UV stralen beschermt.

Gezichtsverzorgingsproducten

Als het gaat over een goede verzorging van je huid, kies je best voor goede producten die passen bij jouw huidtype. Wat voor de ene huid prachtige resultaten oplevert, zal dit niet automatisch voor iedere huid doen. Om jouw huidtype en de bijbehorende verzorgingsproducten te bepalen, doe je er goed aan je te laten adviseren door een goede en ervaren huidspecialist? Je kan zo vermijden om fortuinen uit te geven aan producten die voor jouw huid slechts minimale resultaten opleveren.

Littekenzalf

Een wonde na bijvoorbeeld een val, ongeluk of operatie zal in veel gevallen een litteken opleveren. Niets om je over te schamen, maar het kan wel je zelfbeeld aantasten. Door het aanbrengen van een goede littekenzalf kan je de zichtbaarheid van het litteken fel verminderen of zelfs helemaal weg krijgen. Littekenzalf zal vochtverlies tegengaan, zal vocht onttrekken aan de onderliggende huidlagen en zal een sneller herstel bevorderen. Het litteken zal dan misschien wel niet helemaal verdwijnen, maar het zal in elk geval minder opvallend aanwezig zijn. Laat een litteken geen reden meer zijn om jezelf te verstoppen, maar straal als nooit tevoren.