Overig

Tips om minder op je smartphone te kijken

De smartphone is voor de westerse mens een verlengstuk van zijn lichaam geworden. Men kan niet meer zonder smartphone en dat is een absurd gegeven. Het is al volledig genormaliseerd in onze samenleving, waardoor we het niet eens meer gek vinden als men de hele dag op de telefoon zit. Zelfs in de politiek zie je het vaak gebeuren, dus die geven ook niet het goede voorbeeld. Veel mensen hebben er last van, maar hoe zorg je ervoor dat je minder op je smartphone gaat kijken? Je kunt een dicht Samsung A71 telefoonhoesje kopen, zodat je je scherm niet hele tijd ziet oplichten bij berichtjes, maar je kunt ook andere dingen doen. In dit lifestyle nieuws artikel meer daarover.

Internet op je telefoon deel van de dag uitzetten

Eén ding dat je kunt doen om je verslaving van je smartphone te reduceren, is door internet op je telefoon geregeld uit te zetten. Dit heeft meerdere voordelen. Allereerst krijg je dan niet meer alle berichtjes binnen en heb je ook minder de neiging om op internet te surfen. Het tweede voordeel daarvan is dat mensen je nog wel kunnen bereiken. Misschien is er bijvoorbeeld een noodgeval, dan kunnen mensen je gewoon bellen. Dat is dan geen enkel probleem. Of misschien moeten ze je ergens een update voor geven, in dat geval kunnen ze je gewoon een sms sturen. Door internet uit te zetten, zorg je er al voor dat je een stuk minder verleidingen hebt om je smartphone te gebruiken.

Smartphone aan iemand geven

Het punt van internet uitzetten, is dat een zekere zelfbeheersing dan wel noodzakelijk is. Je kunt het internet namelijk snel weer aanzetten en dan ben je weer een slachtoffer voor al die verleidingen. Wat je ook kunt doen is je smartphone aan iemand geven voor een bepaalde periode. Misschien moet je wel een tentamen halen en ben je bang dat je constant wordt afgeleid. Juist dan is het verstandig om je smartphone aan iemand anders te geven. Je hebt dan rust in je hoofd, want je weet dat je er niet bij kunt en je brein accepteert dat dan snel. Een zeer effectief methode.

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad. Op je telefoon kijken is niet alleen slecht voor je concentratie, maar ook voor je lichaam en je ogen.