Overig

Subtiele assieraden, de asbedel.

In een serie blogartikelen vertellen wij – de medewerkers van UitvaartUniq.nl – u graag wat meer over bijzondere ‘soorten’ assieraden. In dit blogartikel vertellen wij u iets meer over de asbedel, een subtiel assieraad dat ook heel mooi met bestaande sieraden gecombineerd kan worden. Natuurlijk kunt u gerust een kijkje nemen op onze website, u vindt een ruime collectie assieraden bij UitvaartUniq.nl

Wat is een asbedel?

Een asbedel is in principe een bedeltje, geschikt voor een armband en/of halsketting, waarbij er sprake is van een kleine holle ruimte in de bedel, speciaal bedoeld voor het bewaren van een kleine hoeveelheid as. LET OP: Met een kleine hoeveelheid bedoelen we echt een symbolische hoeveelheid as. Ook wordt er weleens gekozen voor het bewaren van een stukje stof, een beetje zand van het graf, of een haarlok in plaats van as.

Hoe draag ik een asbedel?

Een asbedel kan deel uitmaken van een armbandje of een ketting uiteraard. Veelal wordt een asbedel gecombineerd met een ‘bedelketting’ of ‘bedelarmband’. Dit is vaak een grovere schakelketting of armband, waar 1 of meerdere bedels aan toegevoegd worden. Draagt u al een bedelarmband of een bedelketting, dan is een asbedel een mooie optie. Zo kunt u een tastbare herinnering aan uw overleden dierbare toevoegen aan een bestaand sieraad. Daarnaast kan de asbedel ook het centrale item binnen het assieraad vormen, waarbij de bedel als ‘hanger’ gebruikt wordt en vaak met een klein en fijn collier of armbandje gedragen wordt.

Diverse asbedels en ashangers.

De mogelijkheden op het gebied van asbedels – en in 1 lijn ook de kleine ashangers die als bedel gebruikt / gedragen kunnen worden – zijn enorm groot. Naast diverse materialen zoals RVS, zilver & goud, zijn de mogelijkheden op het gebied van afmeting, stijl, vorm, decoratie, symboliek en uiteraard ook prijsniveau enorm divers.

TIP: Tegenwoordig zijn met name de bedeltjes die voorzien zijn van een vingerafdruk – ook wel fingerprint / vingerafdruk bedels genoemd – erg populair. Hierbij kunt u een bedel of een asbedel (bedel met asbestemmingsfunctie) laten voorzien van een vingerafdruk van uw overleden dierbare. Dit resulteert ook in een prachtig & persoonlijk sieraad, voor een mooie herinnering.

Over UitvaartUniq.nl. 

Wat uw wensen ook zijn, wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u slaagt binnen uw zoektocht naar een passend assieraad en/of een passende urn bij UitvaartUniq.nl. Met een bijzondere collectie – verkrijgbaar voor eerlijke prijzen – vindt u bij ons alles voor een dierbare herinnering.