Beauty

Stijltang slecht voor je haar? Niet als je deze tips opvolgt!

Niet iedereen is gezegend met gladde en glanzende lokken. Het is dus niet gek dat veel vrouwen soms een stijltang gebruiken om toch dit effect te bereiken. Maar is je haar stijlen slecht? Niet per se, mits je rekening houdt met een aantal dingen en niet te vaak naar de stijltang grijpt! In dit artikel kun je lezen op welke manier je de schade tot een minimum kunt beperken.

Overdaad schaadt

Het dagelijks gebruiken van een stijltang kan je haar flink beschadigen, vooral als je haar van zichzelf al droog is. De hitte droogt je haar namelijk nog eens extra uit, waardoor je haar alleen maar kwetsbaarder wordt, met meer kans op gespleten punten, gebroken haar en soms zelfs haaruitval. Als algemene regel geldt: hoe meer hitte je gebruikt en hoe vaker je dit doet, hoe erger de schade aan je haren zult zijn. Dus het antwoord op de vraag of een stijltang slecht voor je haar is, luidt: ja, een stijltang kàn slecht voor je haar zijn. Maar betekent dit dan dat je de stijltang maar moet verbannen uit je haarroutine? Nee! Als je de onderstaande tips opvolgt, zul je je gezonde en glanzende lokken behouden en kun je gerust je stijltang blijven gebruiken.

Kies voor een goede stijltang

Of je stijltang slecht voor je haar is, hangt voor een deel af van de stijltang zelf. De kwaliteit kan namelijk nogal verschillen. In het algemeen heb je bij veel goedkopere stijltangen bijvoorbeeld de kans dat ze niet gelijkmatig opwarmen, waardoor je een paar keer met de stijltang over je haren heen moet (en je dus overmatig je haren opwarmt!). Stijltangen van slechte kwaliteit kunnen soms ook maar op een enkele temperatuur gezet worden, wat vaak veel te heet voor je haar is. Dit komt de gezondheid van je haar natuurlijk allemaal niet ten goede! Kies daarom voor een stijltang waarbij je de hitte zelf kunt regelen, zodat je altijd de laagste temperatuur kunt kiezen.

Gebruik heat protectant

Een simpele manier om de schade aan je haar te beperken, is door een heat protectant te gebruiken voordat je je haar stijlt. Deze hittebeschermende producten creëren namelijk een barrière tussen jouw haar en de warmte van de stijltang. Verder zitten er extra verzorgende bestanddelen in die je haar helpen gezond te houden, zoals UV-bescherming.

Wees lief voor je haar

Gebruik een goede shampoo en conditioner om je haar goed te verzorgen. Niet alleen is je haar stijlen slecht als je dit te vaak doet, maar ook overmatig je haren wassen komt je haar niet ten goede! Probeer je haar maximaal om de dag te wassen, zodat je je haren en je hoofdhuid wat rust geeft. Probeer ook niet te heet water te gebruiken als je je haren wast, want net als een te hete stijltang, zal te heet water ook niet goed voor je haren zijn. Tenslotte is het ook goed om je haar af en toe te verwennen met een haarmaskertje, zodat je haar lekker zacht en gezond blijft!