Fashion Overig

Smartwatch, stylish of stijlloos? 

smartwatch stylish

Misschien heb je er al een tijdje op zitten googelen en heb je iedereen die je kent met een smartwatch bestookt met een vragenvuur over de voor- en nadelen van deze hippe wearable. Het lijkt wel of je de enige bent die er nog geen heeft! 

Maar er is dan ook iets wat je al tijden tegenhoudt om je zuurverdiende centen uit te geven aan zo’n slim horloge. Iets waar je veel waarde aan hecht, en waar jij nooit zonder kunt, ook al kan een horloge nog zoveel. En dat iets is….stijl. Smaken verschillen, wat de een mooi vindt, vindt een ander heel lelijk, daar ben je je terdege van bewust. Maar dat is misschien ook de reden waarom je in de war bent, want zo’n groot zwart horloge om je arm, is dat nou stylish of stijlloos? 

Praktisch ja, maar mooi? 

Je bent door je vooronderzoek op internet en in je vriendenkring precies op de hoogte waarom een smartwatch zo prettig is om te hebben; je hebt altijd een fitnesstracker bij de hand, kunt appjes snel lezen, muziek luisteren tijdens het hardlopen zonder je telefoon mee te hoeven nemen (waarom bestaan er niet meer hardloopleggings met zakken?) en je kunt checken of je laatste reel of tik tok post het een beetje lekker doet, zonder een half uur naar je telefoon te moeten zoeken in je altijd te volle tas. En als je de telefoon echt kwijt bent? Dan gebruik je de smartphone om hem weer terug te vinden. 

Yes, die smartwatch is toch wel een heel erg nuttig ding. Maar ja, praktisch is niet altijd mooi. Sterker nog, je vindt smartwatches oerlelijk! Wat nu? 

Betere technieken, mooiere horloges

Adem in, adem uit. De smartwatches van nu zijn al lang niet meer die enorm grote vierkante klokken van vroeger toen het leek alsof de smartwatchdrager een koelkast aan zijn pols had geplakt. Smartwatches zijn door allerlei nieuwe technieken kleiner en lichter geworden. Bovendien zijn ze lang niet allemaal meer vierkant, maar kun je nu ook voor ronde vormen kiezen. Dat klinkt al beter niet? 

En nee, niet elke smartwatch is zwart, er zijn de afgelopen jaren heel veel nieuwe kleuren bijgekomen, wat dacht je van blauw, roségoud, wit en groen? En ook zilver, goud, grijs en bruin zijn mogelijk. En daarbij kun je vaak de ‘kast’ van het horloge (het gedeelte waar het klokje in zit) in verschillende materialen bestellen, en vaak ook nog in verschillende kleuren!

Handige functies, maar dan wel stijlvol

Wacht even, dus smartwatches zijn helemaal niet meer zo lelijk? Nee joh! Integendeel. Er zijn zoveel verschillende smartwatches op de markt, dat er altijd wel eentje te vinden is die goed bij jouw image past. Kijk maar eens in Garmin dames collectie, hier vind je de allerbeste smartwatches met alle handige functies die je zoekt, maar dan gegoten in een stijlvolle vorm. Een stijlvolle smartwatch dus, wie had dat ooit gedacht bij de release van de eerste smartwatch -aka de koelkast – tientallen jaren geleden?.