Fashion

Sieraden: de niet te missen trends van 2019

sieraden

Een leuk sieraad kan de redding betekenen van een anders volkomen middelmatige outfit of de kers op de taart zijn van een look to die for. De modewereld staat echter niet stil en ook op het vlak van sieraden zijn er in 2019 weer nagelnieuwe trends te bewonderen. De rode draad doorheen de trends? Big is sexy en helemaal terug in.

De casual schelp

Schelpen zijn altijd al een beetje stiefmoederlijk behandeld in de wereld van de sieraden. Best wel geinig, maar toch vooral iets voor op een vergeten vakantie in Bora Bora. 2019 is echter het jaar van de grote doorbraak van de schelp in de mainstream. Kettingen met een schelp als sieraad, armbanden met kleine schelpjes en ga zo maar door. Ook een casual outfit verdient immers net dat tikje extra.

Zeg het in laagjes

Bij een cocktailjurk past het natuurlijk niet, maar bij jouw doordeweekse outfit voor het werk? Dan zijn laagjes helemaal de stijl van het moment. Hoe je dat exact invult hangt af van jouw geheel eigen stijl. Je kunt kiezen voor verschillende armbanden tegelijk te dragen, armbanden te combineren met een horloge of voor kettingen van een verschillende lengte.

Grote en opvallende oorbellen

De tijd van het ingetogen oorsieraad is voorlopig even voorbij. Grote en lange exemplaren zijn de trend van het moment. Opvallen met jouw oorbellen mag best en staat bovendien lekker bij de nieuwste haartrends. De meest markante exemplaren? Lange hangers tot aan de schouders, ware oorsieraden die meer kunst dan oorbel zijn en grote oorringen. Qua materiaal blijft zilver het uitstekend doen.

Een gouden ring

De ring is een sieraad dat niet altijd naar waarde geschat wordt buiten het huwelijk (en soms zelfs binnen het huwelijk!) om. Nochtans is een ring bij uitstek het sieraad dat een zekere klasse en charme aan eender welke outfit bijbrengt. Het is dan ook niet toevallig dat in 2019 de gouden ring helemaal terug is van weggeweest. Dat hoeft daarom geen oerklassiek model te zijn, maar hoeft zeker ook niet op hetzelfde niveau expressief te zijn als de andere trends. Een ring in roségoud is bijvoorbeeld altijd een goed idee. Er is maar één echte voorwaarde: het moet natuurlijk echt goud zijn.