Beauty Gewicht

Sauna in de zomer: goed of slecht idee?

sauna met warm weer

Je mag wel zeker zijn: een sauna met warm weer is een heel goed idee. Behalve wanneer je hartklachten of problemen met de bloedvaten hebt, is sauna af te raden. Maar dat geldt in dit geval ook in de winter. Neem gerust een sauna in de zomer. Misschien doe je het op een andere manier dan in de winter, maar laat je gewoonte van een lekkere saunabeurt vooral niet achterwege in het hete seizoen! Wij geven jou hier een aantal redenen waarom je ook in de zomer naar de sauna kunt. Daarnaast vind je hier nog een paar tips om ook in de zomer optimaal van de sauna te genieten.

1. Drink weinig tijdens de sauna

In de zomer heb je de neiging om nog meer te drinken tijdens de sauna. Niet doen! Als je veel drinkt, zijn de afvalstoffen minder geconcentreerd. Minder drinken tijdens de sauna tijdens hittegolf helpt je lichaam rapper ontgiften. Drink echter wél veel na de sauna.

2. Afkoelen met lauw water

Neem je een sauna op een warme dag? Koel dan af met lauw water. Als je je lichaam afkoelt met ijskoud water, dan stimuleer je juist de ‘actieve’ warmte die zich in je lichaam bevindt. Langzamer afkoelen, met name met lauw water, is aangeraden. Het is even efficiënt.

3. Meer ontspannen in de zomer

Meestal is het in de wellness-centra heel wat kalmer in de zomer dan in de winter. Een sauna met warm weer wordt alleen maar door de die-hards genoten. Door de kalmte die er in een sauna op een warme dag heerst, kun je nog meer tot rust komen en je nog meer ontspannen.

4. Veel kortingen in de zomer

Heel wat wellness-centra geven kortingen in de zomer of hebben speciale programma’s. Een sauna tijdens hittegolf is dé gelegenheid om eens een ander type van sauna of een bepaalde verzorging uit te proberen voor weinig geld. Mooi meegenomen, toch?

5. Sauna versterkt je lichaam

Regelmatig saunabezoek verhoogt je immuniteit. Het voorkomt bijvoorbeeld griep. Maar als je toch door deze ziekte geplaagd wordt, is een sauna met griep een prima idee! Sauna met griep verjaagt alle microben en bacteriën en maakt je neus helemaal terug vrij.