Fashion

Retro Jurkjes

Retro jurken zijn helemaal hip. Niet alleen voor je interieur, maar ook zeker qua kledingstijl. En waar je voor vintage kleding echt de kledingkast van je moeder of oma moet doorzoeken of naar een kringloopwinkel moet, is kleding in retro stijl een stuk makkelijker te vinden. Retro betekend namelijk dat de kleding op een stijl van vroeger geïnspireerd wordt, maar wel in het nu en met de laatste technieken is gemaakt. Zie jij jezelf al in een mooie retro jurk flaneren over terrasjes of naar een etentje gaan? In dit blog vertellen we je meer over de leukste retro jurkjes!

Welke soorten retro jurken bestaan er?

Retro jurkjes zijn vaak opgedeeld in verschillende stijlen en tijdperken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de klassieke en super vrouwelijke ‘Pin Up’ look. Voor de rest hangen de jurkjes natuurlijk compleet af van wat in de mode was in een bepaald tijdperk. Zo was in de jaren 50 het erg belangrijk dat een jurk de taille mooi accentueerde, terwijl we in de jaren 70 voornamelijk veel bloemenprintjes terugvinden op de jurken. Welke retro jurk het beste bij jouw stijl past is een kwestie van uitproberen en ontdekken. Wel wordt je retro jurkje natuurlijk extra leuk als je kiest voor een volledige retro look. Vergeet dus ook niet om bijpassende retro schoenen en tas te zoeken en eventueel je kapsel enigszins aan te passen.

Waar vind je retro jurken?

Op internet zijn ontzettend veel webwinkels te vinden waar je leuke retro jurkjes kunt scoren. Deze winkels zijn zeker aan te raden om eens door te speuren op een saaie zondagmiddag. Mocht je speciale interesse hebben in een bepaalde periode of een bepaalde stijl, dan kun je hier natuurlijk ook uitgebreid op zoeken online. Voor de rest geldt dat je voor retro en vintage kleding soms iets meer moeite moet doen. Zo kan het bijvoorbeeld lonen om kringloopwinkels en rommelmarkten af te lopen. En ondanks dat dit misschien strikt genomen vintage kleding is, en geen retro, betaal je voor deze kleding een stuk minder dan voor een nieuw jurkje. Daarnaast is tweedehands kleding een stuk beter voor het milieu dan om alles nieuw te kopen én ben je er van verzekerd dat je niet snel iemand met hetzelfde jurkje zult tegenkomen. Laat je dus zeker eens verassen door de verborgen retro en vintage schatten die je tweedehands kunt vinden!

Bron: Fashionopzijnbest.nl