Beauty

Redenen voor het gebruik van een gezichtsmasker

Waarom een gezichtsmasker gebruiken?

De redenen voor het gebruik van een gezichtsmasker kunnen ontelbaar zijn. De hoofdreden is vaak omdat het gezond is voor de huid, maar er zijn nog meer redenen. Hoewel het gebruik van een gezichtsmasker in het verleden vooral iets voor vrouwen was, is het tegenwoordig geen schande meer als mannen ook een maskertje nemen. Hierbij enkele redenen voor het gebruik van een gezichtsmasker:

Redenen voor het gebruik van een gezichtsmasker

1. Ontspannend
Niet alleen voor je huid is een gezichtsmasker gezond. Ook je geestelijke gestel kan hiermee opgepept worden. Breng je masker aan en ga lekker in een warm bad liggen. Voeg aan je bad een heerlijke geurende olie toe en je kunt heerlijk liggen ontspannen. Je komt hierbij op de perfecte manier tot rust.

2. Elke huidtype
Je huid hoeft niet te voldoen aan een bepaalde kwaliteit. Heb je een droge huid, of heb je last van een onzuivere huid, voor elke soort huidtype is er wel een masker te vinden. Je kunt ook meerdere maskers na elkaar gebruiken. Bijvoorbeeld een masker om je huid te zuiveren en daarna een masker die vermindering van rimpels tegen moet gaan.

3. Grondige reiniging
Naast ontspanning, kan je er zeker vanuit gaan dat een masker zeer reinigend werkt. Maskers verwijderen namelijk het overtollige talk in je huid. Deze talg is de veroorzaker van puistjes. Ook maakt een gezichtsmasker een einde aan verstopte poriën en verwijderd het de dode huidcellen. Je huid gaat na het verwijderen van het masker, weer stralen en ziet er veel gezonder uit.

4. Goedkoop
Je kunt natuurlijk een masker kopen, maar het is ook heel goed mogelijk om zelf een masker te maken. Als je op internet een beetje zoekt, vindt je genoeg recepten voor een gezond gezichtsmasker. Het is goedkoop en je weet zeker wat voor ingrediënten erin zitten.

Soorten gezichtsmaskers

Er zijn verschillende manier om een gezichtsmasker te gebruiken. Zo is er voor mensen met een gevoelige huid en een rimpelige huis een crème gezichtsmasker. Dit is zacht in gebruik en zit vol met vitaminen. Wil je de vochtbalans in je huid verbeteren, dan kan je een gezichtsmasker van gelei nemen. Er zijn verschillende soorten, zoals een zacht of een hard masker die je van je gezicht af moet trekken. Er zijn ook zakjes met poeder te verkrijgen. Wanneer je dit mengt met water, dan heb je een poedermasker die je daarna op je gezicht kan smeren.