Beauty

Een onrustige huid? Misschien kan slakkengel iets voor jou betekenen

slakkengel voor een gezonde huid

Een onrustige huid komt helaas niet alleen maar voor in de puberteit. Ook op latere leeftijd kun je hiermee te maken krijgen. De voornaamste oorzaken zijn te vinden in de hormoonhuishouding, stress, een slecht slaapritme, verkeerd voedingspatroon en de inname van alcohol, tabak of drugs. Het valt vaak ook direct op. Verbergen is lastig en make up verergert de situatie vaak. Het uit zich in een oneffen huid (que kleur en structuur), schilfers, mee-eters, pigmentvlekken, puistjes of roodheid. Gelukkig zijn er een aantal effectieve stappen te ondernemen om deze ontsierende en vaak onzeker makende situatie aan te pakken. Eén daarvan is slakkengel voor een gezonde huid.

Wat kun je zelf doen?

Gelukkig is er altijd zelf actie te ondernemen. In het geval van een ongezonde huid kun je allereerst proberen om beter te slapen, gezonder te eten, stress vermijden, stoppen met alcohol en tabak, voldoende water te drinken en de juiste huidcosmetica en verzorgingsproducten te gebruiken. Het wil helaas niet zeggen dat als je bovenstaande opvolgt de probleemhuid als sneeuw voor de zon verdwijnt. Een nog niet heel bekend product dat effectief is gebleken en dus zeker het proberen waard is, is slakkengel.

slakkengel voor een gezonde huid

Slakkengel voor een gezonde huid

Het zijn de Helix Aspersa Müller slakken die een slijmextract produceren om hun eigen slakkenhuis te repareren dat een verzachtende en helende werking blijkt te hebben op de menselijke huid. Het gaat hier om een natuurlijk product waarbij de slakken niet onheus zijn behandeld. Een slakkengel is een bron van verzachtende allantoine, collageen en elastine die jouw huid zullen ondersteunen.

Gebruik van slakkengel en enkele tips

Het is simpel in gebruik. Je smeert ’s ochtends en ’s avonds een beetje op de huid. Je hoeft niet veel te gebruiken en hierdoor doe je lang met een potje slakkengel. Vele mensen gingen je voor door nadat niets anders hielp, de slakkengel wél effect sorteerde. Ook zijn er vele merken slakkengel op de markt. Je doet er goed aan de verschillen te onderzoeken. Zo herken je de echte slakkengel aan de lichtroze kleur. Eenmaal besloten om de slakkengel te gaan gebruiken zul je ook even geduld moeten hebben. Zoals met veel producten duurt het even voor het resultaat zichtbaar wordt.