Beauty

Net als vroeger: de kaptafel

kaptafel

Is het iets uit sprookjes of had vroeger elke vrouw een kaptafel naast haar bed staan? Zo’n tafel waar ze haar krulspelden in opborg en waaraan ze – op een krukje – haar make-up bijwerkte. Of dat nu wel of niet voor iedereen weggelegd was, het is tijd voor de revival van de kaptafel!

Een origineel of nieuw

Waar je de kaptafel vandaan haalt, dat maakt niet uit. Nieuw uit de winkel of tweedehands van de kringloop. Is het je gelukt om een origineel exemplaar te spotten? Dan is deze misschien aan een pimpbeurt toe. Je kunt hem kaal schuren en opnieuw beitsen of je geeft hem een mooi kleurtje. Het is een project waar je je in vast kunt bijten met als resultaat dat ook straks jij als een prinses achter je kaptafel zit!

Net als in de film

We kennen allemaal de Hollywood films waarin de kaptafel een grote rol speelt. Net als in de film kun je rondom de spiegel verlichting aanbrengen met goedkope led lampen. Eigenlijk zijn die led lampen onmisbaar om een beetje degelijk je make-up aan te kunnen brengen. Zie je jezelf al zitten, terwijl je als een volleerd make-upartiest een lijntje onder je ogen aanbrengt? Het is een plek waar je even helemaal tot jezelf kunt komen met zoiets als een gezichtsmasker.

Functioneel

Krulspelden heb je misschien niet meer voor in het laatje, maar zoiets als je föhn erin stoppen kan natuurlijk ook. Naast de hoge sierwaarde die een kaptafel heeft, is het namelijk ook nog eens een hartstikke handig meubelstuk. Vooral als het tafeltje voorzien is van opbergruimte. Een laatje voor al je make-up en een grote spiegel waar je jezelf prima in kunt zien. Of je de kaptafel nu in je slaapkamer neerzet of op die nutteloze vierkante meter in de hal, het is een item dat we stiekem allemaal wel willen hebben.