Make up

Natuurlijke Make up

Natuurlijke make up

Biologische make up 100% puur natuur

Biologische make up wat is dat?

Biologische make up is een natuurlijke make up, het is vrij van chemicaliën en volledig van natuurlijke ingrediënten samengesteld. Make up van natuurlijke materialen heeft veel voordelen vergeleken met normale make up. Het is gezond, goed voor de huid en bijna alle gangbare make-up is in een biologische variant te vinden. Eye liner, lipstick en blush allemaal puur natuur. Meer weten lees dan snel verder.

Is het beter voor mijn huid?

Ja dat is het zeker. Omdat er in de natuurlijke make-up enkel natuurlijke producten zitten blijft je huid vrij van chemicaliën zoals bijvoorbeeld Triclosan een antibacteriële en schimmelwerende stof die het immuunsysteem verstoort waardoor je een allergie kan krijgen zoals hooikoorts. Ook zit er in veel normale make-up Formaldehyde afgevende conserveringsmiddelen, deze conserveringsmiddelen zijn erg giftig en kunnen zelfs brandwonden en schade aan organen veroorzaken. Niet iets wat je dagelijks op je gezicht wil smeren denk ik zo.

Hoe zit het met allergieën?

Omdat er in natuurlijke make up enkel biologisch materiaal zit is de kans op allergieën erg klein. Uitsluiten van een allergische reactie dat kan niet omdat de mens van vrijwel alles een allergische reactie kan krijgen. De kans dat iemand allergisch is voor de kleurstof uit bijvoorbeeld een besje is natuurlijk wel veel kleiner dan de kans dat iemand allergisch is voor Etheenoxide wat in veel normale make-up zit. Etheenoxide is een bekende veroorzaker van huid allergie, deze stof zit in veel verschillende soorten make-up van lipstick tot eyeliner.

Is natuurlijke make-up beter dan normale make-up?

Ja, natuurlijke make-up is beter dan normale make-up waarschijnlijk zelfs veel beter. De ingrediënten komen allemaal uit de natuur in plaats van dat er allemaal giftige stoffen in zitten kom je vooral planten en bessen tegen als ingrediënt. Het is gezond voor de huid, zelfs een hele gevoelige huid kan het verdragen. Iemand die allergisch is voor normale make-up zal waarschijnlijk zonder problemen biologische make up kunnen dragen, het is een feest voor je gezicht en vooral voor je huid. Je zult er van stralen en qua kleurintensiteit doet het niet af aan de gewone make-up.