Overig

Moeite met slapen? Zo krijg jij je goede nachtrust weer terug

moeite met nachtrust

Heb jij moeite met een goede nachtrust? Er is haast niets vervelender dan dat. Urenlang woelen en draaien en maar niet in slaap komen, dat is natuurlijk allesbehalve fijn. Bovendien heeft dit ook nog tot gevolg dat je ’s ochtends heel vermoeid bent. Er zijn een aantal dingen die jou erbij kunnen helpen om die goede nachtrust weer terug te krijgen. Wij geven je in dit artikel de beste tips!

Ritme creëren 

Om een goede nachtrust te krijgen, is het van groot belang dat je een ritme creëert. Dit kun je doen door iedere avond rond hetzelfde tijdstip naar bed te gaan. Ook is het dan van belang dat je iedere ochtend rond dezelfde tijd je wekker zet. Op deze manier creëer je een goed ritme, waardoor jouw goede nachtrust snel weer terug zal komen. Dit in tegenstelling tot wanneer je tot laat hebt uitgeslapen en in de avond vroeg wilt gaan slapen. Grote kans dat dit dan niet lukt, omdat je nog niet moe bent. Dat betekent vaak urenlang woelen en draaien, waar je niet op zit te wachten. Om dit te voorkomen is het dus echt aan te raden om een goed ritme te creëren. Je zult zien dat jouw goede nachtrust snel weer terug is.

Leg je smartphone op tijd weg

Het is vast niet onbekend voor je dat het niet verstandig is om ’s avonds net voordat je gaat slapen nog je smartphone te gebruiken. Toch doen veel mensen dit wel. Als jij ervoor wilt zorgen dat je genoeg uren slaap per nacht pakt, is het echter aan te raden om je smartphone op tijd weg te leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan minimaal een halfuurtje voordat je echt wilt gaan slapen. Als je dit niet doet, is de kans groot dat je niet in slaap komt. Het felle licht van je smartphone zorgt er namelijk voor dat je ogen minder moe worden, waardoor jij niet in slaap valt. 

Beweeg voldoende

Om ’s avonds beter in slaap te komen, is het verstandig om gedurende de dag voor voldoende beweging te zorgen. Hierbij kun je denken aan intensief bewegen voor minstens een halfuur per dag. 

Niet te veel cafeïne 

Iets dat jouw goede nachtrust aardig kan verstoren, is cafeïne. Je kunt heus wel een paar kopjes koffie drinken per dag, maar doe dit niet te veel. Zeker als je moeite hebt met een goede nachtrust, is het niet aan te raden om veel cafeïne te drinken. Door cafeïne word je namelijk meer actief en dit zorgt ervoor dat je minder snel moe wordt. 

Voedingssupplementen

Heb je bovenstaande tips al eens eerder geprobeerd, maar heb je nog steeds moeite met in slaap komen? Dan zou je kunnen overwegen om een voedingssupplement te proberen. Er zijn meerdere voedingssupplementen die jouw nachtrust kunnen beïnvloeden. Een voedingssupplement dat voor sommige mensen schijnt te werken tegen een slechte nachtrust, is cannabisolie. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan hier

Met een van bovenstaande tips kun jij werken aan een goede nachtrust. Ga hier dan ook zeker mee aan de slag, want zo kun jij ervoor zorgen dat je binnen no time weer als een roos slaapt en dus ook in de ochtenden heerlijk uitgerust bent.