Gewicht Sport

Met deze attributen sport je die corona-kilo’s er zó weer af!

corona kilo's wegwerken

Nu we langzaamaan ontwaken uit onze corona-slaap wordt het tijd om weer eens wat leuks aan te trekken en de bloemetjes buiten te zetten. Zitten al jouw leuke zomerjurkjes ineens nét iets te strak? Dan heb je waarschijnlijk een paar corona-kilo’s te pakken. Met deze attributen sport je die coronakilo’s er gelukkig zó weer af!

Die paar kilo’s extra zijn helemaal niet zo gek. De meeste mensen hebben een stuk minder bewogen dan voor de pandemie. Je dagelijkse fietstocht naar je werk valt ineens weg, je onderneemt minder activiteiten en notabene waren de sportscholen dicht. Daarnaast zit je door al dat thuiswerken ook nog eens dichter bij de koelkast en misschien heb je je uit pure verveling wel schuldig gemaakt aan emotie-eten. Mag het een pondje meer zijn of wil je zo snel mogelijk van dat extra gewicht af? Hoe dan ook is sporten goed voor je lichaam én ziel. Met deze attributen hoef je er niet eens de deur voor uit!  

sport die corona-kilo’s er af

1. Springtouw

Spring een gezond leven in met deze super gezonde (HiiT)workout! Het is goed voor je conditie én spieropbouw. Daarnaast is een springtouw een enorm voordelig en compact sportattribuut waar je tóch een hoop mee kan bereiken. Elke dag een kwartiertje aan de slag met een springtouw scheelt je een hoop calorieën! 

2. Yogamat

Misschien denk je bij een yogamat gelijk aan de Downward Facing Dog, maar dat hoeft helemaal niet. De yogamat is eigenlijk de basis voor een goede thuisworkout. Hierop kan je namelijk een heleboel oefeningen, met of zonder attributen, doen om jouw kracht, conditie of lenigheid te verbeteren. Wij raden je daarom aan om te investeren in een goede, dikke yogamat zodat jij lekker comfortabel aan de slag kan om die pondjes eraf te sporten. Alles om sporten alleen maar leuker, fijne en uitnodigender te maken! 

3. Handschoenen met gewicht

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wij zijn gek op efficiëntie. Sla daarom twee vliegen in één klap door te sporten met handschoenen met gewicht. Zo train je tijdens elke workout je armen. Bijvoorbeeld tijdens een leuke dansworkout. Kom maar door met die leuke strapless topjes en mouwloze zomerjurkjes! 

4. Weerstandsbanden

In het kader van efficiëntie wil je natuurlijk het meeste uit jouw workout halen. Weerstandsbanden helpen je hierbij! Hiermee maak namelijk je allerlei oefeningen, zoals squats en lunches nét wat zwaarder zodat je ook sneller effect ziet. Je zult het verschil gelijk merken in je spieren. Als je wel eens het idee hebt dat deze oefeningen niet écht effect hebben op je bilspieren, moet je dezelfde oefeningen maar eens proberen met een weerstandsband om. Feel that burn! 

5. Dumbbells

Natuurlijk is jouw at home gym niet compleet zonder een paar gewichtjes. Gebruik ze tijdens het squatten of train je armspieren tot je nooit meer hoeft te vragen of iemand jouw potje met bonen voor je wil opendraaien. Dumbbells hoeven helemaal niet duur te zijn en overigens ook niet zwaar. Al met gewichten van 2 of 3 kilo kan jij een fanatieke (armen)workout doen! 

6. Je telefoon

Het klinkt misschien als een open deur, maar aangezien het internet vol staat met workouts, is jouw telefoon de poort naar een sportiever leven! Op YouTube zijn talloze workout-video’s te vinden, maar vergeet ook niet alle fitness apps met tips en motivatie. Gebruik het wereldwijde web om meer te leren over wat de juiste oefeningen zijn voor jouw doel en hoe je deze correct uitvoert. Kennis is macht!

Met deze attributen kom jij de zomer wel door, zonder ook maar één stap in de sportschool te zetten. Zeg maar vaarwel tegen de coronakilo’s!