Make up

Mascara wimperwonderland!

Bij veel vrouwen hoort oog make-up bij de dagelijkse routine. Opgemaakte ogen en wenkbrauwen geven een gezicht niet alleen meer expressie, maar ook meer zelfvertrouwen. Tenminste, als je het goed doet. Make-up die je overdag aanbrengt is mooier als het naturel oogt. Voor speciale gelegenheden mag je mascara en andere oog make-up wat voller aanzetten. Make-up zorgt ervoor dat je je mooie plekken accentueert, en de mindere mooie plekjes camoufleert.

Kies de juiste mascara borstel

Ieder gezicht is anders, sommigen zijn gezegend met volle of lange wimpers, anderen met korte of weinig. Je kunt een mooi effect creëren met mascara door korte wimpers langer en voller te doen lijken. Ook kun je kiezen uit extra volume, extra krul, blauwe, zwarte of bruine mascara. Hoe zet je jouw ogen door mascara in de spotlights?

Tip: neem je eigen wimpers eens goed onder de loep. En bekijk daarna welke mascara borsteltje het beste bij je past.

Korte wimpers

Een mascara met een fijner en smaller borsteltje past het beste bij korte wimpers. Om een volumineus effect te krijgen, kun je het beste een paar extra lagen aanbrengen. Je kunt alvorens je mascara opbrengt, je wimpers met een krultang krullen. Ze vallen dan meer op en lijken meteen een stuk langer.
Weinig wimpers
Een dikkere borstel is voor vrouwen met weinig wimpers de juiste mascara. De borstels zijn speciaal gemaakt om basisvolume te geven. De rand bij je wimper lijkt voller. Tip: Een mascara primer geeft net dat extra laagje voor vollere wimpers.

Oogschaduw voor de finishing touch

Voor een feestje of ander speciale gelegenheid wil je dat je gezicht, en met name je ogen een echte blikvanger wordt. Voor een grote ogen effect bestaat een simpele truc: breng witte oogschaduw aan de binnenkant van je oogleden, of gebruik een witte koolpotlood. Breng daarna een highlighter op de rest van je oogleden aan. Gebruik een wimper krultang met een laagje mascara. Vergeet niet je wenkbrauwen te verzorgen voor een mooier resultaat.