Make up

Make-up gids voor roodharigen

make up tips voor roodharigen

Je hebt een prachtige bos met rode haren. Waarschijnlijk hoor je vaak dat mensen zo jaloers zijn op die mooie, koperkleurige lokken, en terecht! Rood haar is zeldzaam en dat moet je koesteren. Maar als roodharige kun je best tegen een aantal dingen aanlopen. Zo is make up voor roodharigen best lastig, omdat je vaak ook een leliewitte huid hebt en sproetjes. De beste make up tips voor roodharigen vind je nu hier.

De perfecte foundation

Make up voor roodharigen is lastig te vinden. Foundation is een groot punt waar veel roodharigen tegenaan lopen. Veel foundations hebben namelijk een gele ondertoon, of zijn niet licht genoeg. Sommige foundations zorgen er ook voor dat je sproetjes er raar uitzien, omdat ze een laagje over de sproetjes heen leggen. Een van de eerste make up tips voor roodharigen is daarom ook: vind een foundation met een roze ondertoon. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de dekking van een foundation. Full coverage zie je op veel foundations voorbij komen, maar deze full coverage zijn vaak niet goed bestand tegen het pigment dat in je sproetjes zit. Kies daarom altijd voor een licht-dekkende foundation, zodat je sproetjes tot hun recht komen. Heb je een plekje dat je wilt verbergen, zoals een puistje of ander vlekje? Dan is het handig om concealer te gebruiken en daarover heen je licht dekkende foundation.

Oog make up

Make up voor je ogen is een tweede struikelblok. Je zult vaak merken dat zwarte mascara bij witte wimpers en een witte huid nogal fel afsteekt. Gebruik daarom een bruine mascara voor een zachtere look. Ook met oogschaduw is het goed om in bruine kleuren en aardetinten te blijven. Vermijd vooral koele kleuren: die zorgen dat je er flets uitziet en je minder straalt. Koper, terracotta, donkerbruin en pruimkleurig zijn perfecte kleuren voor op je ogen.

Voor mooie lippen

Wil je vol glam gaan en ga je voor een lipstick? Gebruik dan gerust roze! Roze en rood, ik hoor je al kriebelen bij de gedachte, maar warme, roze lipsticks passen bij je blos op je wangen. Ook donkerrood en koraal passen goed bij roodharigen. Hiermee accentueer je de warmte in je gezicht en ga je stralen! Houd bij donkerrood je oog make up wel neutraal, anders zie je er al heel snel te heftig uit.

Make up voor roodharigen is niet altijd makkelijk, maar met de juiste tips kun je ervoor zorgen dat je die prachtige schoonheid van je perfect uit de verf laat komen!