Beauty Make up

Maak de nagelstylist in je wakker ….

easynails

Vind je het al een zware opgave om elke twee maanden een kappersafspraak te maken? Dan zie jij waarschijnlijk al helemaal op tegen een driewekelijks bezoek aan de nagelstudio. Gelukkig is er een oplossing. Doe het zelf. Begin met een voordelige startset voor acryl of gelnagels.

Do it yourself

Online vind je steeds meer winkels die materiaal en goede nagellak aanbieden voor topprijzen. Zo verkoopt EasyNails al een compleet startersetje, inlcusief uv-lamp, aan voor slechts 30 euro. Voor het plaatsen van een setje gel- of acrylnagels bij de nagelstudio ben je al snel het dubbele kwijt. Zo heb je de investering echt in een mum van tijd terugverdiend. Je kunt zelfs overwegen om iets meer uit te geven aan een uitgebreide set of een duurdere uv-lamp.

Take your time

Het grote voordeel van DIY is dat je zelf kunt bepalen wanneer je je nagels weer een lakbeurt nodig hebben. Je moet er alleen nog een geschikt moment voor uitkiezen. In tegenstelling tot de traditionele nagellak moet er altijd meerdere lagen worden aangebracht die ook nog moeten worden uitgehard onder de uv-, of led-lamp. Dus trek er wel voldoende tijd voor uit en bij voorkeur op een tijdstip dat je in alle rust kunt werken.

Make yourself beautiful

Heb jij de gelnagel-techniek onder de knie? (Gelukkig zijn er diverse tutorials op het internet te vinden die je daarbij kunnen helpen.) Dan zijn er diverse hulpmiddelen en technieken die uitdaging bieden. Zo kun je met sjablonen, nagelstempels, speciale tips, glitterpoeders, folies, steentjes, studs en zelfs Swarovski-diamantjes waarmee jij van nagels echte blikvangers kunt maken.

Nailart voor beginners

Denk niet meteen aan die prachtige kunstwerken die je op YouTube ziet voorbijkomen als je zelf een nailart-stylist wilt worden. Op het internet zijn ontelbare voorbeelden van nailart te vinden, van basic tot zeer complexe nagelkunstwerken. Kijk eens naar de prachtige tutorials van Robin Moses. Maak het jezelf niet te moeilijk, leg de lat niet te hoog en begin met een simpel design. 

Een kant-en-klare oplossing

Lukt het je echt niet? Beschik je niet over die fijne motoriek of voldoende fantasie en creativiteit? Dan kun je altijd kiezen voor een van de kant-en-klaar oplossingen, zoals kunstnagels met een spannende zwarte versiering en nagelstickers met prachtige patronen. Zo kun jij ook rondlopen met nagels die zorgen voor een wow-effect.