Beauty

Krijg mooie wenkbrauwen door een wenkbrauwlift behandeling

wenkbrauwbehandeling

Heb jij last van gezakte wenkbrauwen, of zware oogleden? Door de verslapping in je huid kan dit gebeuren als je wat ouder wordt. De spieren in je gezicht zullen uit zichzelf al proberen de verzakking van de wenkbrauwen tegen te gaan. Dit doen de spieren door zich aan te spannen. Hierdoor kun je vermoeide gezichtsspieren krijgen en daardoor weer een algehele vermoeidheid voelen of zelfs hoofdpijn ervaren. Geef jezelf en je gezichtsspieren wat verlichting en overweeg een wenkbrauwlift behandeling. Vraag gerust en vrijblijvend meer informatie op via de Van den Broecke Kliniek.

Wanneer adviseren onze plastisch chirurgen een wenkbrauwlift?

Door de zwaartekracht en ook de verslapping van de huid als we ouder worden, kunnen de wenkbrauwen gaan zakken. Bij een lage stand van de wenkbrauw zakt deze meestal tot onder de rand van de oogkas. De voorhoofdsspier compenseert het naar beneden zakken van de wenkbrauw een beetje. Hierdoor ontstaat vaak wel een rimpel op het voorhoofd. Samen met de vermoeidheid van de spieren in het gezicht en ook het zakken van de bovenoogleden is dit de reden dat onze chirurgen een wenkbrauwlift adviseren. Ervaar jij deze klachten, maak dan een afspraak voor een spreekuur met één van onze deskundige plastisch chirurgen. Graag kijken wij samen met jou wat de mogelijkheden zijn en welke wenkbrauwlift behandeling wellicht je klachten kan oplossen.

Een Wenkbrauwlift bijna altijd in combinatie met een ooglidcorrectie

Dankzij een wenkbrauwlift komt de wenkbrauw weer hoger te staan. Vaak wordt deze ingreep in combinatie gedaan met een bovenooglidcorrectie. Alleen een wenkbrauwlift is helaas meestal niet voldoende omdat er toch nog een overschot aan huid overblijft bij de bovenoogleden. Andersom is ook het geval. Als er alleen een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd bij mensen waar ook de wenkbrauwen lager staan, dan zal na de operatie de wenkbrauw nog lager komen te staan. Vaak wordt daarom geadviseerd om zowel een wenkbrauwlift als een bovenooglidcorrectie tegelijkertijd of na elkaar te laten verrichten. Bij een goede verdoving is een wenkbrauwlift nagenoeg pijnloos net als een ooglidcorrectie. Helaas ontstaat er wel een blauwe plek die enkele weken zichtbaar is.

Wat gebeurd er tijdens een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd door onze plastische chirurgen. De endo-brow-lift is één van de technieken die gebruikt kan worden. Hierbij wordt onder lokale verdoving zowel een bovenooglidcorrectie als een wenkbrauwlift uitgevoerd. Als de overtollige huid verwijderd is wordt er via het wondje een onderhuids tunneltje gemaakt naar boven toe. Met een onderhuidse, oplosbare hechting wordt de wenkbrauw op de juiste plek vast gezet. Met deze techniek zie je geen extra litteken bij de wenkbrauw. Bij een directe wenkbrauwlift wordt onder lokale verdoving boven de wenkbrauw een ovaalvormig stukje huid weggehaald. Het litteken is klein en wordt net boven de wenkbrauw gemaakt of iets verder naar boven zodat het in het verlengde van een al bestaande rimpel valt. Tijdens een laterale wenkbrauwlift wordt het gehele buitenste deel van de wenkbrauw naar boven geplaatst. Via een snede in de haarlijn wordt de wenkbrauw naar buiten toe gelift. Al deze technieken kunnen onze plastisch chirurgen in de Van den Broecke Kliniek uitvoeren. Helaas is dat niet het geval met de endoscopische voorhoofdlift. Deze techniek wordt alleen ingezet als het gehele voorhoofd erg verslapt is. De ingreep vindt meestal plaat in een ziekenhuis omdat dit onder algehele narcose gebeurd. Na de endoscopische voorhoofdlift heb je 4 onzichtbare littekens in de haargrens.

Wat je kan verwachten na een wenkbrauwlift

Kort na de operatie van een wenkbrauwlift in de Van den Broecke Kliniek kun je onder begeleiding de kliniek verlaten. De eerste week na de wenkbrauwlift kan het geopereerde gebied enigszins gezwollen en blauw zijn. De ergste zwelling en verkleuring trekken echter al snel weg. Geadviseerd wordt om tijdens de eerste week gebruik te maken van een zogeheten koelbril. Een koelbril kun je kopen bij een drogist en daarna in de vriezer leggen voor gebruik. Door het dragen van de koelbril kun je de pijn en de zwelling tegengaan. De eventueel niet zelf oplosbare hechtingen worden na een week verwijderd. Meestal is de pijn na de wenkbrauwlift zo nihil dat er geen paracetamol geslikt hoeft te worden.

Een wenbrauwlift behandeling in de Van den Broecke Kliniek

Een wenkbrauwlift behandeling in de Van den Broecke Kliniek wordt veelvuldig uitgevoerd. De Van den Broecke Kliniek is dan ook een zeer gespecialiseerde kliniek waar je ten alle tijden geholpen wordt door een ervaren plastisch chirurg. De modern ingerichte behandelkamers zorgen voor de beste omgeving die je jezelf maar kunt wensen. Bij de Van den Broecke Kliniek worden geen wachtlijsten gehanteerd, je kunt er dus spoedig terecht voor een wenkbrauwlift behandeling. Ook staat er iedere week één avond en één weekend spreekuur gepland. Mocht je een volledige baan hebben, dan zijn deze tijden voor jou wellicht een uitkomst om toch een spreekuur in te plannen zonder dat dit onder werktijd hoeft.