Haar

Kiezen voor een haarstyliste

Heb je binnenkort een evenement waarvoor je graag een mooi kapsel wilt hebben? Of wil je graag een keer wat anders met je haar? Dat is wel een bezoek aan de haarstyliste waard. Bedenk van tevoren wat je graag wilt. Neem eventueel wat foto’s mee van mooie kapsels. Zo krijgt de styliste een duidelijk beeld van wat jij mooi vindt. Hoe het kapsel er uiteindelijk uit ziet, is afhankelijk van je haar. De styliste weet met alle typen haar om te gaan. Daarnaast proberen ze het haar op de mooiste manier in een kapsel verwerken. Er zijn diverse mogelijkheden wat betreft het kapsel. In dit artikel volgen een paar ideeën. Bespreek met de haarstyliste, zoals Salon Spiegelbeeld welke ideeën toegepast kunnen worden op jouw haar. 

* Los haar met wat extra 

Je haar los dragen kan heel mooi zijn. Zeker als er een bepaald model in gemaakt is. Je kunt daarnaast kiezen voor krullen of stijl haar. Er zijn verschillende soorten krullen te maken, net wat je zelf mooi vindt. Om los haar wat extra’s te geven, kun je ervoor kiezen om een stukje in te vlechten. Ook kan de haarstyliste op een mooie manier wat plukjes opsteken. Zo krijgt het kapsel iets meer uitstraling. Eventueel kan er nog wat decoratie in het haar bevestigd worden. Dit kan allemaal besproken worden met de haarstyliste. Bij personen met kort haar kan dit kapsel vaak ook gemaakt worden. 

* Vlechten van het haar 

Je haar laten invlechten is altijd een goed idee. Er zijn meerdere soorten vlechten om in een kapsel te verwerken. Zo kun je kiezen voor een invlecht. Dit kan een rechte invlecht zijn of een schuine. Ook kun je kiezen voor het soort vlecht. Je hebt onder andere de vissengraat vlecht, waterval vlecht, en de meeste gebruikte vlecht met drie stengen. Ook is er de optie om een vlecht te maken met meerdere strengen dan drie. Daarnaast kun je de keuze maken tussen rommelig of een strak kapsel. De haarstyliste kan bij deze keuze helpen. Het is ook afhankelijk van het type haar dat je hebt. 

* Opsteken van het haar 

Een chique manier om je haar te dragen is het opsteken. Er zijn allerlei soorten knotten. Zo kun je kiezen voor een rommelig model, waarbij je plukken los laat hangen. Maar je kan een knot ook heel strak dragen. Het is mooi om een knot te dragen met veel volume. Een haarstyliste kan voor dat volume zorgen. Een knot kun je goed combineren met een vlecht. 

* Mannen

Ook mannen kunnen goed terecht bij een haarstyliste. Zij kunnen het kapsel van de man in een mooi model brengen. Zeker voor bepaalde gelegenheden is dit handig.

Bron: Agbeauty.nl