Haar Sport

Ken jij de peek-a-boo haartrend al?

peek-a-boo-haartrend-

Het begon op TikTok en neemt nu Instagram over; de peek-a-boo haartrend. Degenen onder ons die wel een kleurtje in hun haar willen, maar nog een beetje terughoudend zijn, kunnen hun hart ophalen bij deze nieuwe trend. Menig instagrammer ging je al voor en dipte de lokken in gekleurde verf. Doe je mee?

Het idee is dat je de plukken haar die langs je slapen groeien een andere kleur verft dan de rest van je haar. Zo kan je kleur bekennen wanneer je daar zin in hebt, maar je lokken ook heel makkelijk verbergen wanneer de situatie daar om vraagt. Peek-a-boo!

Hoe doe je het?

Het leuke aan deze haartrend, is dat je het makkelijk zelf kunt doen. Steek de bovenste laag van je haar op of draai het een in knotje. De ondersta laag kun je letterlijk in de verf dippen (of verven zoals je normaal gesproken zou doen). Omdat de gekleurde lokken onder je bovenste laag zitten, hoef je geen zorgen te maken om de aanzet of uitgroei.

Als je licht haar hebt, is dit dus een makkelijk trend die weinig hoeft te kosten. Als je donker haar hebt, kun je echter beter een bezoekje aan de kapper brengen. Gekleurde verf pakt namelijk veel makkelijker op licht haar. Donkere lokken zullen daarom eerst gebleekt moeten worden en dat kun je toch echt beter aan de professionals overlaten. En zeg nou zelf, het is het toch helemaal waard?

Voordelen van de peek-a-boo trend:

  • Het ziet er leuk en origineel uit
  • Je kan een gek kleurtje uitproberen, ook als je dit eigenlijk nog een beetje spannend vindt
  • Je kan de kleur makkelijk verbergen wanneer je dit wil
  • Het kan vaak redelijk goedkoop door het zelf te doen

Ga jij graag zelf aan de slag? Op YouTube zijn oneindig veel tutorials te vinden waarin haarfijn wordt uitgelegd hoe jij deze peek-a-boo trend bij jezelf namaakt!

Wie gingen je al voor?

Het antwoord: heel veel influencers op TikTok en Instagram. En zij weten vaak wel wat hip is. Zo ook koningin van TikTok Charli D’Amelio. Zij verfde een deel van haar manen roze en we love it!

View this post on Instagram

🦟🦗🦟🦗🦟

A post shared by charli d’amelio (@charlidamelio) on

Liever een neutraal kleurtje? YouTuber Emma Chamberlain gaat voor blonde plukken in haar bruine kapsel!

En? Doe je mee aan de peek-a-boo trend of sla je deze liever over?

Ben je ook al bekend met de Bubble Braid haartend? Nee, lees er hier dan alles over!