Beauty Tips

Jouw beautysalon uitbreiden met oorpiercing mogelijkheden doe je zo

oorpiercings

Ben je de trotse eigenaresse van een beautysalon? Dan is jouw doel natuurlijk om zo veel mogelijk klanten naar volle tevredenheid te helpen. Je zorgt ervoor dat hun schoonheid nog beter zichtbaar wordt, waardoor het zelfvertrouwen bij je klanten groeit en ze nog opgewekter door het leven gaan. De meeste salons richten zich met name op nagelverzorging en gezichtsbehandelingen, maar je kunt je aanbod natuurlijk altijd uitbreiden. Zo kun je cursussen en workshops geven of je assortiment vergroten door onder meer sieraden en accessoires te verkopen. Ook kun je je salon uitbreiden door oorpiercings aan te bieden.

Waarom oorpiercings aanbieden in je salon?

We zien steeds meer beautysalons waar je ook oorpiercings kunt laten aanbrengen. Voor jouw salon is het wellicht ook een hele mooie optie. Niet alleen kun je je klanten op deze manier nog meer variatie aanbieden, maar ook is het simpelweg een extra manier om geld te verdienen in je salon. Dit soort behandelingen levert doorgaans veel meer op dan de gebruikelijke schoonheidsbehandelingen. Piercings worden vooral veel gezet in de oren en zijn hiermee een goed alternatief voor gaatjes schieten. Vergeleken met deze traditionele manier van gaatjes maken is piercen veel hygiënischer en ook beschadigt het de huid veel minder. Overweeg je zelf om oorpiercings in je beautysalon aan te bieden? Dan is het slim om een speciale ear piercing course te volgen. Hier leer je alles wat je nodig hebt om op een goede, veilige en verantwoorde manier piercings aan te brengen.

Wat leer je tijdens een ear piercing course?

Bij een cursus ear piercing leer je alles over veiligheid en hygiëne. Zo kom je te weten hoe en waarom je steriele handschoenen moet gebruiken en leer je op welke manier je je gereedschappen op de juiste manier kunt reinigen. Dit helpt om infecties en overdracht van ziektes te voorkomen. Daarnaast gaat de cursus diep in op de verschillende soorten piercings en hoe je ze het beste kunt aanbrengen. Verder leer je meer over leeftijdsrestricties bij het aanbrengen van piercings en kom je precies te weten hoe de huid na het piercen behandeld moet worden. Deze kennis kun je vervolgens weer doorgeven aan je klanten. Bij oorpiercings en andere piercings is het belangrijk om gebruik te maken van passende sieraden. Niet alle materialen zijn er immers geschikt voor. Al met al zit je met de speciale cursus helemaal goed als jij binnenkort piercings wilt gaan aanbieden in je salon. Een bijkomend voordeel is dat je de cursus eenvoudig online kunt volgen, waar en wanneer je maar wilt. Het praktijkwerk kun je vervolgens in je eigen beautysalon uitvoeren.