Beauty Overig

Immuniteit voor deodorant, wat is dat?

deodorant werkt niet meer

Wat is het allereerste beautyproduct dat je in je tas stopt wanneer je die voor een reis aan het pakken bent? Grote kans is dat ook jouw antwoord “deodorant!” is. In dit geval ben je niet alleen: 90% van de vrouwen tussen de 20 en de 60 jaar oud slaat geen enkele dag met haar geliefde deorodant over, ondanks velen aangeven dat hij niet altijd even goed werkt. Wanneer een product niet meer werkt, betekent dit dat je er immuun voor geworden bent; je deodorant werkt niet meer, omdat je niet meer gevoelig bent voor de werkende stoffen die erin zitten.

Wel of geen deodorant gebruiken?

Je deodorant werkt niet meer: wat nu? Gelukkig hoeft dit niet permanent te zijn, en kan het afhangen van veel verschillende dingen. Zo kan je hormoonspiegel wat zijn veranderd, waardoor je meer of ander zweet dan normaal, of het warme weer kan je wat natter maken dan voorheen. Ook kan het zijn dat immuniteit voor deodorant is opgelopen, omdat je een bepaald stofje in je deo zo vaak hebt gebruik dat je slimme lichaam een manier heeft gevonden om zijn werking te negeren.

Wel of geen deodorant gebruiken. Praktische tips:

  • Probeer eens een antitranspirant. 

    In normale deodorants zit geen stofje die het transpirerend daadwerkelijk minder maakt, waardoor je er doorheen blijft zweten. Als dit bij jou het geval is, kan het zijn dat je in deze periode van jouw leven iets nodig hebt dat wat beter tegen het zweten zelf beschermt, in plaats van alleen de geur. Ga op zoek naar antitranspirerende deo’s. 
  • Probeer eens een natuurlijke deodorant. 

    Misschien is zweten niet zozeer jouw probleem, maar vind je de chemische geur van jouw normale deodorant niet meer fijn ruiken in combinatie met jouw natuurlijke geur. In dit geval kun je een natuurlijke deodorant proberen: vaak zijn deze op basis van baking soda, wat het zweet absorbeert, en natuurlijke olie, die zowel je huid verzorgt als de zweetkliertjes tijdelijk afdekt. Een lekker geurtje wordt gegeven door etherische olie van bijvoorbeeld lavendel of roosmarijn!