Beauty Tips

Hoe zorg je er voor dat je huid klaar is voor de lente?

huid klaar voor de lente

De lente is in aantocht! Zeker nu we midden in een week zitten waar het kwik tot boven de 15 graden stijgt, komt het besef dat de winter op zijn eind loopt. Dit betekent dat onze huid ook uit de winterslaap kan komen. De winter is namelijk een moeilijk seizoen voor de huid, waardoor deze dof en droog kan worden.  Het is dan ook verstandig om hier op in te spelen en te zorgen dat je huid klaar is voor de lente. Merken als Image Skincare hebben allerlei producten in hun collectie om je hierbij te helpen. Lees verder en zorg dat je huid klaar is voor de lente!

Het verschil in temperaturen en neerslag kan een aanslag op je huid zijn

Eerder beschreven we ook al enkele tips om een droge huid in de winter te voorkomen. Zoals gezegd kan de winter een aanslag op je huid zijn. Van extreme koude buiten, naar extreme warmte binnen, vraagt veel van onze huid. Tel daar de winterse buien en winterstormen bij op en je hebt een idee waarom dit zo’n aanslag kan zijn. Na de winter heeft onze huid dan ook veel dode huidcellen. Door te exfoliëren help je niet alleen die dode huidcellen te verwijderen, maar stimuleer je ook de bloedsomloop en de aanmaak van nieuwe huidcellen. 

Je poriën kunnen verstopt raken

Doe je dit exfoliëren niet, dan loop je het risico dat je poriën verstopt raken met vet, dode huidcellen vuil en make-up. Dit kan dan weer mee-eters en andere bultjes veroorzaken. Daarom is het voorjaar het perfecte moment om een lichtere exfoliërende formule te kiezen. Gebruik altijd een SPF, omdat je huid gevoeliger wordt als je een sterker exfoliërend product gebruikt, vooral als je dit vaker doet. Omdat het voorjaar voor de deur staat, kun je het beste een plaatselijke scrub gebruiken om voorzichtig te beginnen en je huid klaar te maken voor de lente.

Het hydrateren van de huid

Naast het exfoliëren is het belangrijk dat je je huid ook hydrateert. Nu het weer wat warmer begint te worden is het belangrijk dat je je volle crèmes vervangt door lichtere, hydraterende crèmes. Deze worden doorgaans sneller opgenomen door de huid, voor een lichtere huidverzorgingsroutine. In de zomer heeft je huid bovendien andere vitaminen en antioxidanten nodig dan in de winter, dus zorg dat je precies weet wat voor hydratatie je huid nodig heeft. Nog een tip: gebruik altijd hydraterende crèmes, maar stem dit af op het klimaat waar je in bent. En drink genoeg water om je lichaam gehydrateerd te houden

Gezichtsmaskers zijn ideaal om je huid klaar te maken voor de lente

Gezichtsmaskers zijn niet alleen de perfecte huidverzorging behandeling om je te helpen bij specifieke huidproblemen, maar ook om je huid klaar te maken voor een milder seizoen. Zo kun je je huid af en toe een extra boost geven, en bijvoorbeeld extra hydrateren, overtollige talg verwijderen en de poriën zuiveren. Door maskertjes te gebruiken, zorg je er ook voor dat je andere huidverzorgingsproducten meer effect hebben. Als je dus wil dat je dagcrème, serum en nachtcrème beter en sneller werkt, is een maskertje echt een must. Door regelmatig maskers te gebruiken, kun je het gewenste resultaat veel sneller bereiken. En wat voelt er nu beter dan jezelf eens goed in de watten leggen? Een warme kop thee, een hydraterend gezichtsmasker en de zon die buiten schijnt – dat klinkt toch heerlijk?