Overig Tips

Hoe vind je het perfecte scheermes voor jou?

scheermesjes

Mannen, wij moeten ons al scheren sinds mensenheugenis. Voor sommige is dit een ‘necessary evil’ en voor anderen een heerlijk moment om even tot jezelf te komen. Hoe je het ook went of keert, feit blijft dat we altijd op zoek zijn naar manieren om dit scheren makkelijker en prettiger te kunnen doen. Hierdoor zijn scheermes fabrikanten altijd bezig met onderzoek en zijn zij op zoek naar de beste manier om je te scheren. Door al deze nieuwe ontwikkelingen op het gebied van scheren, kun je het overzicht wel eens verliezen. Daarom helpen wij je met de zoektocht naar het beste scheermesje voor jou.

Veel verschillende soorten scheermesjes op de markt

Aangezien elke fabrikant het beste scheermesje wil ontwikkelen zijn er de afgelopen jaren veel verschillende soorten mesjes op de markt gekomen. Een site als scheervergelijker.nl zet deze allemaal op een rijtje. Voordat je echter een vergelijking kunt maken tussen verschillende soorten mesjes, zul je eerst moeten bepalen wat voor jou belangrijk is bij het scheren.

Hoe en hoevaak scheer jij je?

Scheren is iets heel persoonlijks, een scheermesje is dan ook een schoonheidsproduct dat je niet graag met iemand deelt. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur maar om jouw eigen eisen en wensen te achterhalen is het belangrijk te weten hoe vaak je je scheert. Is dat één keer in de week of juist elke dag? Hoe is je baardgroei? Scheer je je helemaal of heb je bijvoorbeeld een baard en hoeft er alleen maar omheen geschoren te worden? Scheer je ook je borsthaar en wil je het mesje daar ook voor gebruiken? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen om bij het ideale scheermes voor jou uit te komen. Hieronder gaan we wat verder op deze vragen in.

Wat zijn de belangrijkste factoren om een scheermesje te vinden?

In dit artikel kijken we naar het beste scheermes voor de man. Maar, wat is überhaupt ‘het beste scheermes’? Om antwoord op die vraag te kunnen geven, hebben wij de belangrijkste factoren van een scheermes waar je op moet letten hieronder uiteengezet. Bij de aanschaf van een scheermes is het te allen tijde belangrijk om op deze factoren te letten.

Comfort is het belangrijkste

Het allerbelangrijkste van een scheermesje is natuurlijk dat deze comfortabel scheert en je huid niet irriteert. Grote merken zoals Gillette werken constant aan nieuwe technieken om dit nog beter op orde te krijgen. Dankzij deze technologieën heb je weinig tot geen last van irritaties na het scheren. Uiteraard zijn er ook genoeg andere merken die dit goed uitgewerkt hebben, maar laat het comfort van het scheren en resultaat op de huid altijd de belangrijkste factor zijn om het juiste scheermesje voor jou te vinden.

Droog of nat scheren?

Een belangrijk verschil bij scheren is droog of nat scheren. Elke variant vraagt namelijk om zijn eigen type scheermes. Voor nat scheren heb je namelijk een tweezijdige scheermesje nodig, en voor droog scheren niet. Aangezien de meeste mensen zich nat scheren, wat vaak het meest comfortabel is, komen deze tweezijdige scheermesjes het meeste voor.

Hoe meer mesjes hoe beter?

Vaak denkt men dat hoe meer mesjes er in een scheermes zitten, hoe beter, maar dit is absoluut niet het geval. We zien zelfs dat grote merken hiervan terugkomen en juist weer minder mesjes in hun scheermes doen. Méér mesjes in een scheermes kunnen juist voor meer huidirritatie zorgen. Baseer je zoektocht dus niet op het feit dat een scheermesje zoveel mogelijk mesjes dient te hebben.

Prijs-kwaliteitverhouding

Daarnaast is het ook belangrijk om op de prijs te letten. Staar je daarbij ook weer niet blind op de prijs, maar richt je voornamelijk op de prijs-kwaliteitsverhouding. 

De scheermessen van bekende merken hebben over het algemeen een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Verschillende aanbieders willen nogal eens verschillen in prijzen bij het aanbieden van scheermesjes. Daar komt een partij als scheervergelijker.nl goed bij van pas. Bij scheervergelijker.nl kun je bijvoorbeeld Gilette Fusion vergelijken, waarbij je de prijs bij verschillende aanbieders kunt vergelijken. Erg handig wanneer je op zoek gaat naar de goedkoopste aanbieder. 

Bij een scheermes moet je na verloop van tijd het mesje vervangen.  Hoeveel geld kost de aanschaf van nieuwe mesjes? En hoe lang gaan die vervolgens mee? Ook dat is een belangrijk factor bij het uitzoeken van het beste scheermes voor jou.